Oblíbené kuřecí pastrami – jednoduchá příprava!

Vítejte ve světě lahodné kuřecí pastrami – pokrmu, který si získal srdce mnoha gurmánů! Připravení této lahůdky je hračka, ať už jste zkušený kuchař nebo začátečník. Zkuste si vytvořit vlastní lahodnou kuřecí pastrami a potěšte své chuťové buňky neodolatelnou chutí a jednoduchostí přípravy.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Kuřecí pastrami
Zdroj: retete-usoare.eu

Kuřecí pastrami

Co budeme potřebovat:
  • 4 kuřecí prsa (1,3-1,5 kg)
  • 3 lžíce soli (40 g)
  • jedna čajová lžička cukru (10 g)
  • 1 litr vody
  • 2 lžíce tekutého medu (30 g)
  • 1 polévková lžíce papriky (15 g)
  • jedna špetka hořčičných semínek (10 g)
  • jedna čajová lžička kmínu (10 g; nepovinné)
  • 1 lžička mletého koriandru (10 g; nepovinné)

Jak budeme postupovat:

1. Kuřecí prsa omyjte.

2. Rozpusťte sůl a cukr ve studené vodě. Do vzniklého nálevu vložte maso a nechte ho 2 hodiny v nálevu.

Kuřecí pastrami
Zdroj: pinterest.com

3. Poté je vyjměte z nálevu a osušte papírovými utěrkami.

4. Položte 2 kuřecí prsa na sebe a položte je plochou stranou ven. Svažte je potravinářským provázkem.

Kuřecí pastrami
Zdroj: pinterest.com

5. Med smíchejte s paprikou, hořčičnými semínky, kmínem a mletým koriandrem.

6. Vzniklou směs rovnoměrně rozetřete na připravené maso. Nechte marinovat 30-60 minut.

Kuřecí pastrami
Zdroj: pinterest.com

7. Kuře položte na plech vyložený pečicím papírem.

Kuřecí pastrami
Zdroj: pinterest.com

8. Pastrami pečte 30 minut v troubě předehřáté na 180 °C. Poté vypněte ohřev a nechte ji 2 hodiny “odpočívat” v troubě bez otevírání dvířek.

9. Jakmile pastrami vychladne, odstraňte z něj kuchyňský provázek.

Kuřecí pastrami
Zdroj: pinterest.com
Kuřecí pastrami
Zdroj: pinterest.com

10. Krájejte a podávejte s velkým potěšením!

Přejeme vám a vašim blízkým dobrou chuť!