Trápí vás neustálá únava? Víme, jak s ní zatočit

Vracíte se domů z práce unavení a jediné, po čem celý den toužíte, je zalézt si do postele? Neustálá únava může mít mnoho příčin a spouštěčů. Jakmile se zaměříte na to, co ji může způsobovat, je snadné se s ní popasovat.
Zdroj: baranq – stock.adobe.com

Dopřejte si vydatný spánek

Tím nejčastějším důvodem, proč jste neustále unavení, bývá často nedostatečný nebo nekvalitní spánek. Zamyslete se nad tím, kolik hodin denně spíte. Pokud je to méně než sedm, je načase změnit své návyky. Lidské tělo vyžaduje kvalitní, alespoň sedmihodinový a ničím nerušený spánek. Pokud máte problémy s usínáním, můžete vyzkoušet bylinné doplňky stravy. Vhodný je například heřmánek.

Vyvážená strava a dostatek pohybu jsou základem úspěchu

Pomyšlení na to, že si jdete před prací zaběhat vás spíš děsí, místo toho, aby vás nadchlo? Právě dostatečný pohyb doplněný o pestrou a vyváženou stravu jsou cestou ke snížení únavy. Jestliže pouze chodíte do práce a z práce a nevěnujete se žádné fyzické aktivitě, je nutné zařadit ji do svého denního rozvrhu. Pro povzbuzení můžete vyzkoušet kontryhel kapky, které vám pomohou v boji proti vyčerpání.

Stres je zabijákem moderní společnosti

Dalším z častých důvodů únavy a celkového vyčerpání je nadbytek stresu. V moderní společnosti jsme mu vystaveni téměř neustále a je snadné mu podlehnout. Bohužel na lidské tělo může mít stres skutečně devastující účinky. Co s tím? Vyzkoušet meditaci, sport, zajít si na masáž nebo si třeba dopřát příjemnou procházku.

Nepoddávejte se únavě a bojujte s ní. Pokud se rozhodnete pro užívání bylinných doplňků stravy, neváhejte toto rozhodnutí napřed konzultovat se svým lékařem. Do svého denního režimu rovněž zařaďte dostatek pohybu, zaměřte se na pestrý jídelníček a nezapomínejte ani na kvalitní spánek. Proti stresu vám mohou pomoci meditace, fyzická aktivita nebo například uvolňující masáže.