Co je třeba zvážit při nákupu oblečení? Věci, které stojí za zapamatování

Chcete-li by v letošní sezóně in, bude dobré, když se budete při výběru oblečení řídit několika základními parametry. Jestliže nevíte, o čem je řeč, nezoufejte. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme o nákupu oděvů vše podstatné. Proto čtěte dále a inspirujte se s námi, není to žádná věda.

Na co se zaměřit při nákupu oblečení?

Při nákupu oděvů musí ženy i muži zvážit několik základních kritérií. Nejdříve se zaměříme na materiál, z kterého je oblečení zhotovené. Dobré bude, když budou vaše vybrané kousky příjemné na dotek. Materiál oděvů by vás neměl nikde škrábat. Na trhu jsou oděvy z přírodních i ze syntetických látek. V posledních letech jsou v kurzu zejména kousky z přírodních tkanin. A není se čemu divit. Tyto modely oděvů jsou nejen módní a příjemné na dotek, ale jsou i tzv. udržitelné. Udržitelnost není cizí velkým módním světovým značkám. Pánové i dámy tak mají rozhodně z čeho vybírat. Líbit by se vám letos mohly např. i stylové overaly. Pro inspiraci se podívejte např. i tady: https://modivo.cz/c/damske/obleceni/saty-a-overaly/overaly. Při nákupu oděvů kontrolujte také švy. Ty by měly být precizně zarovnané. Nikde nesmí nic trčet nebo překážet. Při nákupu oděvů se zaměřte dále na jejich prodyšnost. Pokud se nechcete v oblečení zbytečně potit, je právě prodyšnost důležitou vlastností. Při nákupu oblečení samozřejmě všichni zohledňujeme i jeho design. Je dobré, když se alespoň trošku orientujeme v trendy barvách pro danou sezónu. V té letošní budou in převážně přírodní a pastelové tóny barev. V kurzu budou i potisky na tričkách a platformy na obuvi.

Jakou velikost oblečení zvolit při nakupování na e-shopu?

Budete-li si oděvy kupovat na e-shopu, bude dobré, když si k tomu vezmete na pomoc i klasický krejčovský metr. Díky němu totiž správně odhadnete potřebnou velikost zvolených oděvů. Různé světové značky mají často nuance v číslování. Díky správnému měření a následnému porovnávání se lépe vyhnete nechtěným reklamacím. U triček, mikin a svetrů či bund změřte vždy pečlivě obvod vašeho pasu, hrudníku a boků. Naměřené výsledky pak porovnejte s velikostní tabulkou vybrané značky. U kalhot, legín a kraťasů zase měříme obvod našich boků, pasu a zohledňujeme naši výšku. U obuvi zase budeme řešit délku stélky našeho chodidla. Oblíbené boty a také dámské kabelky vám musí v outfitu padnout jako ulité.

Jak se správně starat o nakoupené oděvy, aby nám vydržely sloužit dlouhou dobu?

Pokud chcete, aby vám oblečení dlouho vydrželo, bude dobré se řídit přiloženým štítkem u oblečení. Na funkční materiály budeme potřebovat speciální prášek na technické prádlo. Na bílé prádlo zase využijte gel na sněhové oděvy. To vám pak nezašedne nebo nezežloutne. To samé platí pro černé oblečení, které po praní často rádo zesvětlá. Funkční oděvy perte vždy na nízkou teplotu a otáčky. Sušičce se u těchto kousků úplně vyhněte. Jemné halenky a blůzky s potiskem před praním vždy převraťte. Budete tak šetřit jemný materiál před ošoupáním. Na štítcích na oblečení bývá zpravidla vyobrazeno i to, jak jednotlivé oděvy žehlit. Ve skříni si zejména na košile a na trička vyhraďte dostatečný prostor. Také dámské parky si zaslouží vlastní ramínko. Na módní modely mrkněte např. i tady: https://modivo.cz/c/damske/obleceni/bundy/parky. Zde nebudete mít o kvalitní a trendy kousky nouzi.