Hypoalergenní granule a konzervy pro psy: Ideální řešení potravinových intolerancí

Stejně jako u lidí se u psů může vyvinout potravinová alergie nebo intolerance, což způsobuje nepohodlí a zažívací potíže. Pokud jste tedy u svého mazlíčka zaznamenali nějaké příznaky, hypoalergenní krmivo pro psy může být ideálním řešením, které hledáte. 

Co je hypoalergenní krmivo pro psy? 

Hypoalergenní krmivo pro psy je speciálně vyvinuto tak, aby minimalizovalo riziko vyvolání alergických reakcí nebo potravinových intolerancí u psů. Obvykle se skládá z vysoce kvalitních složek, u kterých je méně pravděpodobné, že způsobí nežádoucí reakce. Tyto formulace jsou pečlivě navrženy tak, aby vylučovaly běžné alergeny, jako jsou obiloviny, mléčné výrobky, sója a jakékoliv umělé přísady. 

Hypoalergenní granule pro psy a další vlhké krmivo naopak často obsahuje vysoce kvalitní zdroje bílkovin, jako je zvěřina, kachna nebo losos, spolu se snadno stravitelnými sacharidy.

Jak poznáte, že váš pes netoleruje některé složky potravy?

Identifikace potravinové intolerance u psů může být náročná, protože příznaky se mohou u jednotlivých psů lišit. Nicméně některé běžné příznaky, na které je třeba dávat pozor, zahrnují:

  • přetrvávající gastrointestinální problémy, jako je zvracení nebo průjem,
  • svědění kůže, nadměrné škrábání,
  • chronické ušní infekce nebo záněty, 
  • červené oči nebo nadměrné slzení,
  • nadměrná plynatost nebo nadýmání.

Pokud zaznamenáte některý z těchto příznaků poté, co váš pes konzumuje určité potraviny, je nezbytné konzultovat s vaším veterinářem, zda je základní příčinou potravinová intolerance.

Co můžete dělat, pokud váš pes trpí potravinovou intolerancí? 

Pokud máte podezření, že váš pes trpí potravinovou intolerancí, je důležité problém okamžitě řešit. Abychom vám s tím pomohli, sestavili jsme soubor základních pokynů, dle kterých můžete postupovat: 

  • Poraďte se s veterinářem: Vyhledejte odbornou radu, abyste vyloučili další zdravotní problémy a zjistili, zda je příčinou potravinová intolerance. 
  • Dietní eliminační zkouška: Pokud má váš veterinář podezření na potravinovou intoleranci, může doporučit dietní eliminační zkoušku. To zahrnuje odstranění určitých složek ze stravy vašeho psa, aby se identifikoval konkrétní alergen nebo netolerantní krmivo způsobující dané příznaky.
  • Přejděte na hypoalergenní krmivo pro psy: Pokud je u vašeho psa diagnostikována potravinová intolerance, přechod na hypoalergenní granule a konzervy pro psy může poskytnout dlouhodobé řešení. 
  • Sledujte reakci svého psa: Po přechodu na hypoalergenní stravu je klíčové pečlivě sledovat zdraví a chování vašeho psa. Zaznamenejte si všechny změny, které pozorujete, jako je zlepšení nebo zhoršení příznaků. Pokud se příznaky časem zmírní nebo vymizí, je to dobrá známka toho, že příčinou potravinové intolerance byla předchozí strava vašeho psa.
  • Pravidelné veterinární kontroly: Naplánujte si pravidelné návštěvy veterináře, abyste zajistili, že budou splněny dietní potřeby vašeho psa, a sledujte případné změny v jeho zdravotním stavu. Váš veterinář bude sledovat pokrok vašeho psa a v případě potřeby může doporučit další diagnostické testy nebo úpravy stravy.