Marinované žampiony s cibulí a koprem – recept na lahodný a osvěžující pokrm

Marinované žampiony s cibulí a koprem jsou lahodný a osvěžující pokrm, který si můžete udělat doma. Tento recept je velmi jednoduchý a rychlý, potřebujete jen žampiony, cibuli, ocet, cukr, sůl, pepř a kopr. Marinované žampiony s cibulí a koprem můžete podávat jako předkrm, jako náplň do chlebíčků nebo jako přílohu k masu nebo salátu.

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Marinované žampiony s cibulí a koprem
Zdroj: Kúzlo chuti

Marinované žampiony s cibulí a koprem

Co budeme potřebovat:

  • 1 kg malých žampionů
  • 1 lžíce zrnka černého pepře
  • 1/2 lžičky zrnka koriandru
  • 1 lžíce hnědého cukru
  • 1 lžíce soli
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 3 lžíce jablečného octa
  • 50 ml vody
  • 1 červená cibule

Na zdobení:

  • čerstvý kopr

Jak budeme postupovat:

1. Žampiony dejte v celku do hrnce a přidejte k nim nasekaný česnek, bobkové listy, okořeňte zrnky černého pepře, koriandrem, pak přisypejte hnědý cukr, sůl. Poté přilijte rostlinný olej, jablečný ocet a nakonec zalijte vodou – zamíchejte, zahřejte a vařte na mírném ohni 5 minut.

Marinované žampiony s cibulí a koprem
Zdroj: Kúzlo chuti
Marinované žampiony s cibulí a koprem
Zdroj: Kúzlo chuti
Marinované žampiony s cibulí a koprem
Zdroj: Kúzlo chuti

2. Po uvaření přidejte jemně nakrájenou červenou cibuli – dobře promícháme, poté přikryjte pokličkou a nechte 1-2 hodiny odpočívat v chladu.

Marinované žampiony s cibulí a koprem
Zdroj: Kúzlo chuti

3. Mezitím nastrouhejte čerstvý kopr a posypejte jím marinované houby.

4. Podávejte je s láskou a velkou chutí.

Marinované žampiony s cibulí a koprem
Zdroj: Kúzlo chuti
Marinované žampiony s cibulí a koprem
Zdroj: Kúzlo chuti
Marinované žampiony s cibulí a koprem
Zdroj: Kúzlo chuti

Přátelé, přejeme vám dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: