Připojte se k nám na kulinářské cestě s našimi domácími pečenými sendviči. Tyto lahodné sendviče, připravené a pečené s láskou, vás přenesou zpět do dětství, kdy jídlo chutnalo nejlépe. Tento recept je dokonalý pro rychlý oběd nebo večeři a zaručeně potěší všechny členy rodiny!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Domácí pečené sendviče
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 145 g mléka
- 28 g vajec
- 35 g cukru
- 3 g droždí
- 280 g chlebové mouky
- 20 g nesoleného másla
- 3 g soli
Ostatní:
- olej anebo máslo – na potíraní
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy nalijte mléko, přidejte rozšlehané vejce, přisypte cukr, droždí a chlebovou mouku -promíchejte stěrkou.
2. Poté těsto uhněťte rukou, pak mísu přikryjte fólií a nechte 20 minut odpočívat.
3. Potom na těsto položte máslo a osolte ho – prohněťte rukama, pak přikryjte fólií a nechejte odpočinout.
4. Po vykynutí by vám mělo vzniknout pěkné, lehce nadýchané těsto.
5. Vykynuté těsto pak přendejte na čistou plochu a rozdělte ho na 4 stejné díly. K rozdělení těsta na 4 díly je lepší použít váhu (můžete, ale nemusíte).
6. Z každého dílu těsta vytvarujte kouli, přikryjte je fólií a nechte asi 20 minut odpočívat na teplém místě, aby pěkně vykynuly.
7. Každou část těsta rozválejte válečkem a srolujte do ruličky.
8. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte fólií, nechte několik minut odpočinout a získáte krásně nadýchané bochánky.
9. Vymažte mřížku olejem nebo máslem a položte ji na bochánky na plechu. Vytvarujete mřížky a pečte v předehřáté troubě 13-15 minut při 170 °C – podle potřeby, dokud nebudou křupavé a zlatavé.
10. Po upečení je ještě potřete máslem, překrojte napůl a plňte zeleninou, salátem, šunkou, sýrem, rajčaty… čímkoli si budete přát.
Zbylý sendvič uzavřete v mrazáku a před konzumací ho nechte 30 minut rozmrazit při pokojové teplotě.
Přátelé, přejeme dobrou chuť!