Domácí pečené sendviče: Kulinářská cesta do světa domácích delikates

Připojte se k nám na kulinářské cestě s našimi domácími pečenými sendviči. Tyto lahodné sendviče, připravené a pečené s láskou, vás přenesou zpět do dětství, kdy jídlo chutnalo nejlépe. Tento recept je dokonalý pro rychlý oběd nebo večeři a zaručeně potěší všechny členy rodiny!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.
Domácí sendviče - Lepší než kupovaní!
Zdroj: table diary 식탁일기

Domácí pečené sendviče

Co budeme potřebovat:

Těsto:

  • 145 g mléka
  • 28 g vajec
  • 35 g cukru
  • 3 g droždí
  • 280 g chlebové mouky
  • 20 g nesoleného másla
  • 3 g soli

Ostatní:

  • olej anebo máslo – na potíraní

Jak budeme postupovat:

1. Do mísy nalijte mléko, přidejte rozšlehané vejce, přisypte cukr, droždí a chlebovou mouku -promíchejte stěrkou.

Domácí sendviče – Lepší než kupovaní!
Zdroj: table diary 식탁일기

2. Poté těsto uhněťte rukou, pak mísu přikryjte fólií a nechte 20 minut odpočívat.

Domácí sendviče – Lepší než kupovaní!
Zdroj: table diary 식탁일기

3. Potom na těsto položte máslo a osolte ho – prohněťte rukama, pak přikryjte fólií a nechejte odpočinout.

Domácí sendviče – Lepší než kupovaní!
Zdroj: table diary 식탁일기

4. Po vykynutí by vám mělo vzniknout pěkné, lehce nadýchané těsto.

5. Vykynuté těsto pak přendejte na čistou plochu a rozdělte ho na 4 stejné díly. K rozdělení těsta na 4 díly je lepší použít váhu (můžete, ale nemusíte).

Domácí pečené sendviče – Lepší než kupovaní!
Zdroj: table diary 식탁일기

6. Z každého dílu těsta vytvarujte kouli, přikryjte je fólií a nechte asi 20 minut odpočívat na teplém místě, aby pěkně vykynuly.

7. Každou část těsta rozválejte válečkem a srolujte do ruličky.

8. Položte je na plech vyložený pečicím papírem, přikryjte fólií, nechte několik minut odpočinout a získáte krásně nadýchané bochánky.

Domácí sendviče – Lepší než kupovaní!
Zdroj: table diary 식탁일기

9. Vymažte mřížku olejem nebo máslem a položte ji na bochánky na plechu. Vytvarujete mřížky a pečte v předehřáté troubě 13-15 minut při 170 °C – podle potřeby, dokud nebudou křupavé a zlatavé.

10. Po upečení je ještě potřete máslem, překrojte napůl a plňte zeleninou, salátem, šunkou, sýrem, rajčaty… čímkoli si budete přát.

Domácí sendviče – Lepší než kupovaní!
Zdroj: table diary 식탁일기

Zbylý sendvič uzavřete v mrazáku a před konzumací ho nechte 30 minut rozmrazit při pokojové teplotě.

Přátelé, přejeme dobrou chuť!

VIDEO NÁVOD: