Chuť tohoto tvarohového koláče ze zakysané smetany si zamilujete Vy, i celá Vaše rodina. Připravte svým přátelům a blízkým tento geniální koláč ještě dnes a potěšte své blízké. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Napište nám do komentářů pod článek, jestli jste už tento fantastický recept vyzkoušeli, nebo jestli se ho teprve chystáte vyzkoušet.
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 400 g hladké mouky
- 200 g másla nebo margarínu
- 150 g moučkového cukru
- špetku soli
- 2-3 lžíce mléka
- 1 vejce
Na krém:
- 600 ml zakysané smetany
- 2 bal. vanilkového nebo smetanového pudinku
- 150 g kr. cukru
- 500 ml mléka
- kůru a šťávu z menšího citronu
- rozinky (předej je můžeme namočit do vroucí vody)
Jak budeme postupovat:
1) Suroviny na těsto smícháme a vypracujeme hutné jednotné těsto. Těsto přikryjeme alobalem a vložíme na 30 minut do chladničky.
2) Z mléka, cukru a pudinků uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout (sem-tam promícháme, aby se na pudinku nevytvořila kůže) a potom smícháme se zakysanou smetanou, kůrou a citrónovou šťávou.
3) Těsto rozdělíme na dvě poloviny a každou rozválíme do tvaru obdélníku (plech o rozměrech 20 x 30 cm). 1. těsto přendáme na dno plechu, který jsme si vystlalo pečícím papírem. Na těsto rovnoměrně navrstvíme smetanový krém a přikryjeme druhou polovinou těsta.
4) Vložíme do dobře vyhřáté trouby. Při teplotě 180 stupňů pečeme 25-30 minut.
5) Necháme vychladnout, posypeme práškovým cukrem a můžeme si pochutnávat.
Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept na tvarohový koláč ze zakysané smetany i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na jablečný závin.
Zdroj receptu: alajuli.hu