Jen málokdo rád tráví hodiny a hodiny přípravou oběda v kuchyni. Proto Vám krok za krokem představíme skvělý recept na smažené bramborové karbanátky z mletého masa s oblíbeným dresinkem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Smažené bramborové karbanátky z mletého masa s oblíbeným dresinkem
Co budeme potřebovat:
- 4 střední brambory
- 1 cibule
- 15-20 snítek petrželky
- 2 toastové chleby
- 1 lžička soli
- 1 lžička mletého černého pepře
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička sušené máty
- 1 vejce
- 250 g mletého vepřového masa
Jak budeme postupovat:
1. Nastrouhejte brambory na struhadle, vymačkejte z nich šťávu a přendejte je do druhé mísy. Poté nastrouhejte cibuli na struhadle, vymačkejte z ní šťávu a přidejte ji k nastrouhaným bramborám, přidejte také nasekanou petrželku, 2 toastové chleby bez konců, které v ruce rozdrobíte, vejce a dochuťte kořením – sůl, černý mletý pepř, kmín sušená máta a nakonec přidejte mleté maso a vše ručně smíchejte dohromady.
2. Z masové směsi vytvarujte karbanátky a položte je do hrnce s rozehřátým olejem, nechte je plavat a upečte je do zlatohněda.
3. Po upečení je přendejte na talíř a podávejte s oblíbeným dresinkem nebo přílohou, záleží jen na vás!
4. Dobrou chuť!