Gurmánský nepečený skvost! Čokoládové sušenky s náplní z mascarpone a bílé čokolády

Co takhle připravit nepečenou sladkost z datlí a ovesných vloček? Dnes Vám ukážeme recept na nepečené čokoládové sušenky s náplní z mascarpone a bílé čokolády. Úžasné čokoládové těsto plněné lahodným krémem, s dávkou hříšné čokolády, Vás jistě potěší. Korunu tomuto dezertu nasazuje křupavý vlašský ořech na ozdobu. Tak se do toho pusťme!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Gurmánský nepečený skvost! Čokoládové sušenky s náplní z mascarpone a bílé čokolády
Zdroj: iStockphoto

Čokoládové sušenky s náplní z mascarpone a bílé čokolády

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 120 g sušenek
  • 100 g datlí
  • 2 lžíce jemných ovesných vloček
  • 50 g čokolády na vaření
  • 1 lžíce másla

Náplň: 

  • 200 g mascarpone
  • 50 g bílá čokoláda
  • 0,5 balíčku vanilkový cukr
  • kůra z 1/2 citronu

Poleva: 

  • 100 g čokoláda na vaření
  • 1 PL máslo
  • 12 ks vlašské ořechy (půlky)

Jak budeme postupovat:

1) Sušenky rozdrťte nebo rozemelte a přidejte ovesné vločky. Datle rozmixujte. Rozpusťte čokoládu s máslem a přidejte ji do droběnkové směsi s datlemi. Směs dobře promíchejte.

2) Formu na muffiny vyložte fólií a směs rozdělte do jamek. Pak směs jemně stlačte a uprostřed udělejte důlek na náplň (například pomocí zdobicího sáčku). Sušenky zatím uložte do chladničky.

3) Při přípravě náplně rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji mírně vychladnout. Pak čokoládu smíchejte s mascarpone, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Otvory v sušenkách naplňte náplní a dejte na chvíli zpět do lednice.

4) Pro polevu rozpusťte čokoládu na vaření s máslem. Vlašské ořechy krátce opražte na suché pánvi. Sušenky potřete mírně vychladlou polevou a každou ozdobte polovinou vlašského ořechu. Vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby ztuhly.

5) Takto připravené sušenky můžete podávat s chutí.

Přejeme dobrou chuť!