Co takhle připravit nepečenou sladkost z datlí a ovesných vloček? Dnes Vám ukážeme recept na nepečené čokoládové sušenky s náplní z mascarpone a bílé čokolády. Úžasné čokoládové těsto plněné lahodným krémem, s dávkou hříšné čokolády, Vás jistě potěší. Korunu tomuto dezertu nasazuje křupavý vlašský ořech na ozdobu. Tak se do toho pusťme!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Čokoládové sušenky s náplní z mascarpone a bílé čokolády
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 120 g sušenek
- 100 g datlí
- 2 lžíce jemných ovesných vloček
- 50 g čokolády na vaření
- 1 lžíce másla
Náplň:
- 200 g mascarpone
- 50 g bílá čokoláda
- 0,5 balíčku vanilkový cukr
- kůra z 1/2 citronu
Poleva:
- 100 g čokoláda na vaření
- 1 PL máslo
- 12 ks vlašské ořechy (půlky)
Jak budeme postupovat:
1) Sušenky rozdrťte nebo rozemelte a přidejte ovesné vločky. Datle rozmixujte. Rozpusťte čokoládu s máslem a přidejte ji do droběnkové směsi s datlemi. Směs dobře promíchejte.
2) Formu na muffiny vyložte fólií a směs rozdělte do jamek. Pak směs jemně stlačte a uprostřed udělejte důlek na náplň (například pomocí zdobicího sáčku). Sušenky zatím uložte do chladničky.
3) Při přípravě náplně rozpusťte bílou čokoládu a nechte ji mírně vychladnout. Pak čokoládu smíchejte s mascarpone, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Otvory v sušenkách naplňte náplní a dejte na chvíli zpět do lednice.
4) Pro polevu rozpusťte čokoládu na vaření s máslem. Vlašské ořechy krátce opražte na suché pánvi. Sušenky potřete mírně vychladlou polevou a každou ozdobte polovinou vlašského ořechu. Vložte do chladničky alespoň na 2 hodiny, aby ztuhly.
5) Takto připravené sušenky můžete podávat s chutí.
Přejeme dobrou chuť!