Židle do kuchyně – jaké vybrat?

Židle jsou nepostradatelným prvkem vybavení každého domu i bytu. V jednotlivých místnostech plní vždy trochu odlišné funkce, a proto můžeme mezi modely, dostupnými na trhu, najít tak širokou škálu výrobků. Jinak prostor kuchyně využívají rodiče malých dětí, jinak svobodní studenti na vysoké škole. Kuchyňská židle je ale v každém případě víc než pouhé místo, využívané k sezení.
Židle do kuchyně – jaké vybrat?

Na co si dát pozor při výběru kuchyňských židlí?

Na začátku je nutné odhadnout nebo nejlépe změřit velikost dostupného prostoru, abyste vybrali správnou velikost. Kuchyně od kuchyně se liší a výběr je opravdu velký. Stačí se podívat na https://www.ezidle.cz/kuchyne-/138/c, a přesvědčíte se, že je opravdu z čeho vybírat.

Rozměry židle výrazně ovlivní vzhled a funkčnost celého prostoru kuchyně. Dbejte na to, aby vybraný model nebránil volnému pohybu a zároveň zaručoval pohodlí při sezení. V případě jídelních židlí je k dispozici poněkud větší prostor a můžete si tak plnit své designérské sny! Nezapomeňte však na to, že i u tohoto kusu nábytku je základním parametrem pohodlí. Zaměřte se také na vhodnou šířku a materiál použitý při výrobě. Tradiční tvrdé židle ztrácejí na oblibě a nahrazují je pohodlné, čalouněné modely. Současným trendům tak dominují židle s měkkým sedákem a komfortním opěrákem. Společné vaření či hodování by neměl rušit nefunkční nábytek.

Nic však nebrání tomu, aby šel vzhled ruku v ruce s pohodlím. Zde tedy vstupuje do kritérií výběru i vhodná volba látky a její barvy a materiály, které mohou jemně doplňovat ostatní prvky nebo naopak vytvoří výrazný prvek.

Pro začátek je vhodné určit, který tvar židlí se nám vizuálně nejvíce líbí a u každé z nich pak strávit chvíli nad jejími základními vlastnostmi. Tím se podaří vyloučit sice krásné, ale nepohodlné modely. Poté se můžeme pustit do problematiky materiálů – má být sedák měkký, opěrák z plastu nebo třeba čalouněný? Má mít židle kovové nebo dřevěné nohy?

U čalouněného nábytku je důležitý materiál – od něj se odvíjí odolnost křesla, volte proto nejlépe nepromokavou tkaninu. Dalším aspektem je barevné schéma. Barevné dřevo a tlumené barvy jsou ideální pro tradiční interiéry a interiéry ve skandinávském stylu. Minimalismu sluší i bílá, béžová a šedá. Efektní vzory a výrazné barvy oživí interiér a přitáhnou pozornost hostů.

Všechny tyto prvky dodají image dokonalé židle – je proto čas začít hledat! V našem internetovém obchodě díky filtru naleznete to, co konkrétně vás zajímá.

Vyplatí se nakoupit kuchyňské židle v sestavě?

Kuchyňský stůl se židlemi je obvyklou sestavou kuchyňského nábytku, který se prodává společně. Pokud se rozhodnete pro nákup samostatně, vyberte si nejdříve stůl a k němu pak slaďte židle. Když potřebujete několik stejných židlí, může pro vás být výhodný nákup sady. Při každé akci se vyplatí zkontrolovat cenu jak za sestavu, tak i za jednu židli.

Jakou židli vybrat do kuchyně s ostrůvkem?

Kuchyňský ostrůvek často funguje jako vysoký bar. Tato kombinace je vhodná jak pro přípravu jídla, tak i k pití kávy nebo ke snídani. Při výběru židlí pro kuchyňský ostrůvek se vyplatí věnovat pozornost barovým židlím. Mimořádně funkční a estetické židle dokáží změnit charakter místnosti a dodat jí moderní vzhled.