Jak efektivně uklidit koupelnu a kam nejlépe uložit svou kosmetiku

Úklid koupelny není pro většinu lidí zrovna oblíbenou činností a uložit svou kosmetiku tak, aby nebylo potřeba nic hledat – to je úkol téměř nadlidský. Udržovat čistotu a pořádek bývá náročné zejména tehdy, když máte málo úložného prostoru. Přesto jde i v tomto případě úklid úspěšně zvládnout a vytvořit z chaosu krásný, svěží prostor. S našimi tipy to navíc půjde ještě snadněji.
jak efektivně uklidit koupelnu a kam nejlépe uložit svou kosmetiku

Příprava je základ úklidu

Dlouhodobě udržíte koupelnu v čistotě a pořádku jen dvěma způsoby – pravidelným úklidem nebo tím, že ji nebudete používat. A jistě uznáte, že první možnost je v domácnosti efektivnější. Než s gruntováním začnete, je dobré si všechny potřebné čisticí prostředky a pomůcky předem nachystat.

K čištění koupelny budete potřebovat utěrky, hadříky, odmašťovací a čisticí prostředky – vyznavači přírodních alternativ jistě ocení například obyčejný ocet. Pokud jde o to, kam uložit vše, co se dosud povalovalo všude možně, použijte koše, krabice, poličky a skříňky.

Úspěšný úklid koupelny se neobejde bez vyhození nepotřebných věcí a důkladného vyčištění toalety a umyvadla. Dále je nutné všechny věci uspořádat a kosmetiku uložit odděleně (například do k tomu určených organizérů a pořadačů). I koupelnu jde mít v pořádku a čistotě dlouhodobě – chce to jen pravidelnost a systematičnost.

Úklid koupelny krok za krokem

  1. První krok pro úspěšné uklízení koupelny je odstranění nepotřebných věcí. Všechny nepotřebné předměty a nepoužívané či „prošlé“ přípravky bez milosti vyhoďte.
  2. Dalším krokem je vyčištění míst, která se často zanedbávají, jako jsou vypínače, skříňky pod umyvadly nebo zásuvky.
  3. Dále přejděte k očištění umyvadla a toalety. Na ty se zaměřte pravidelně, nejlepší je dezinfikovat tato místa denně, jelikož jsou rejdištěm nečistot a bakterií.
  4. Následně je třeba všechny věci uspořádat – nejlépe organizovaně a do skupin, podle jejich účelu. Všechny skříňky v koupelně si ale nejdřív zaslouží důkladnou očistu.
  5. Kosmetika by měla být v koupelně uložena odděleně od ostatních věcí. Je dobré ukládat ji do skříněk nebo šuplíků, nejlépe přehledně – v pořadačích či boxech k tomu určených.
  6. Produkty s omezenou dobou trvanlivosti je dobré uspořádat podle data expirace. A přípravky používané denně (toaletní voda, krém na ruce a podobně) by měly mít vyčleněnu samostatnou zásuvku či skříňku.