Žluté skvrny na záchodovém prkénku trápí mnoho domácností: Domácí trik na jejich trvalé odstranění

Nevzhledné žluté skvrny na záchodové desce mohou být pro mnohé z nás otravným problémem, zejména pokud se jedná o starší desky, kde běžné čistící prostředky selhávají. Představujeme vám jednoduchý, avšak účinný způsob, jak vaši záchodovou desku vrátit do původního bílého stavu použitím běžně dostupných surovin z vaší kuchyně.

Zdroj: Handimania

Potřebné suroviny:

  • Soda bikarbona
  • Ocet
  • Houbu

Postup:

1) Příprava směsi: V misce smíchejte sodu bikarbonu s octem. Promíchejte, dokud směs nespojí a nezačne napěňovat. Tato reakce je klíčem k účinnému čištění.

2) Aplikace: Použijte houbu, na kterou naneste připravenou směs. S touto směsí důkladně vyčistěte žluté skvrny na záchodové desce. Soda bikarbona společně s octem působí jako silný čisticí a bělicí prostředek, který dokáže rozpustit i ty nejodolnější skvrny.

3) Oplach a sušení: Po důkladném vyčištění oblasti opláchněte čistou vodou. Následně desku otřete suchým hadříkem, abyste odstranili veškerou vlhkost a zbytky směsi.

Zdroj: istock.com

Výsledky:

Tento jednoduchý trik nejenže odstraní žluté skvrny, ale také vrátí záchodové desce její původní bílou barvu. Efekt je viditelný okamžitě a můžete jej využít nejen na záchodové desky, ale i na zažloutlé plastové parapety a další bílé plastové povrchy v domácnosti.

Tipy pro udržení čistoty:

  • Pro dlouhodobé zachování čistoty a bělosti záchodové desky doporučujeme pravidelně tento postup opakovat, zejména v případě, když zaznamenáte začínající skvrny.
  • Prevence je klíčem, takže pokud je to možné, vyhněte se nechání vlhkosti a vody na záchodové desce, což může předcházet tvorbě skvrn.

S pomocí této metody můžete snadno a bez použití silných chemikálií obnovit čistotu a bělost vaší záchodové desky. Tento trik je rychlý, ekonomický a především ekologický způsob, jak udržet vaši koupelnu v nejlepším možném stavu.


Perfektní hotelový trik pro čistou a voňavou toaletu: Bez chemie, s leskem čistoty!

Každý z nás touží po dokonale čisté a voňavé toaletě, ale často se obáváme používání agresivních chemických čisticích prostředků. Co kdyby existoval způsob, jak dosáhnout tohoto cíle, aniž byste museli sáhnout po drsné chemii? Tento hotelový trik, který jsem se naučila od své švagrové pracující v hotelu, vám ukáže, jak si připravit účinný, ekologický a levný čisticí prostředek z běžných ingrediencí, které najdete v každé domácnosti.

Zdroj:
Receitas Dicas e Muito Mais

Co budete potřebovat:

  • 1 polévková lžíce (PL) pracího prášku
  • 1 PL soli
  • 3 PL octa

Postup:

  1. Do misky nasypejte prací prášek a sůl.
  2. Přidejte ocet.
  3. Důkladně vše promíchejte. Míchejte tak dlouho, až se prášek a sůl zcela rozpustí a směs se spojí.

Jakmile máte směs připravenou, je čas ji použít. Nalijte ji do záchodové mísy. Poté vezměte WC kartáč a toaletu důkladně vydrhněte zevnitř. Tento přípravek není omezen jen na použití v toaletě; můžete ho využít i pro čištění umyvadla či vany. Směs aplikujte na všechny části, které potřebují vyčistit, a použijte kartáček nebo houbu, aby se nečistoty dokonale rozpustily.

Nechte přírodní ingredience, aby provedly svou magii. Sůl působí jako abrazivo, které pomáhá odstranit usazeniny a nečistoty, zatímco ocet rozpouští vodní kameny a prací prášek dodává čisticímu přípravku účinnost proti bakteriím. Společně vytváří trio, které dokáže udržet vaši toaletu a koupelnu nejen čistou, ale i příjemně voňavou.

Vyzkoušejte také: Jak obnovit poškrábanou pánev: Jednoduchý trik se surovinou, kterou máte doma

PROHLÉDNĚTE SI VIDEO NÁVOD

Vyzkoušejte tento jednoduchý, ale účinný hotelový trik a užijte si pocitu čistoty a svěžesti ve vaší koupelně bez nutnosti používání škodlivé chemie.