Sháníte skvělý recept na jídlo, kterým o víkendu pohostíte rodinu? Krok za krokem vám představíme skvělý recept na kuře se smetanovou česnekovou omáčkou. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!
Co budeme potřebovat:
- 3 kuřecí řízky
- sůl – podle chuti
- černý pepř – podle chuti
- 1 lžíce oregana
- 3 lžíce mouky
- 3 lžíce strouhaného parmazánu
- 1 lžička sladké červené papriky
- 0.5 lžičky česnekového prášku
- 3 – 4 lžíce oleje na smažení
Omáčka:
- 30 g másla
- 4 stroužky česneku
- 2 lžičky hořčice
- 350-400 ml kuřecího vývaru (nebo kostky kuřecího vývaru rozpuštěné ve vodě)
- 150 ml smetany na vaření
- 30 g strouhaného ementálu
- 10 g strouhaného parmazánu
K posypu:
- petržel
Jak budeme postupovat:
1. Připravte si kuřecí prsa, očistěte je a rozřízněte je na polovinu.
2. Přikryjte je fólií, vyklepejte je a obě strany osolte a opepřete.
3. Připravte si mísu s moukou, parmazánem, česnekovým práškem, červenou paprikou, promíchejte lžící a obalte v nich kuřecí prsa.
4. Poté si připravte pánev s olejem, vložte do ní obalená kuřecí prsa a opečte je 5-6 minut z obou stran na mírném ohni dozlatova.
5. Pak je dejte na talíř a na stejnou pánev dejte máslo, přidejte česnek a 1-2 minuty smažte na mírném ohni.
6. Potom ještě přidejte mouku, hořčici a smažte 3-4 minuty a pokračujte v míchání. Dále přidejte kuřecí vývar, nebo kostky kuřecího vývaru rozpuštěné ve vodě, smetanu na šlehání a vše důkladně promíchejte. Osolte, opepřete a přidejte nastrouhaný ementál a parmazán. Vařte na mírném ohni a vytvoříte omáčku.
7. Do omáčky pak dejte upečené kuřecí prsa a vařte dalších 5 minut.
8. Jako přílohu si můžete vybrat podle vlastního výběru.
9. Nakonec posypejte petrželkou a podávejte je s láskou a velkou chutí.
10. Dobrou chuť!