Tento recept se hodí vždy, když je návštěva za rohem a vy nemáte připravený žádný dezert. Tato tvarohovo-švestková pizza zmizí dřív, než stihne vychladnout! Pojďme na recept.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Tvarohovo-švestková pizza
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 250 g hladké mouky
- 1 lžička soli
- 1 balíček sušeného droždí
- 2 ks vajec
- 2 ks medu
- 100 ml mléka
- 100 g másla
Obložení:
- 500 g hrudkovitý tvaroh
- 3 ks žloutek
- 5 lžíc moučkového cukru
- 1 lžička mletá škořice
- 10 ks zralé švestky
- 2 lžíce krystalový cukr
- 2 hrsti mandľové lupínky
- 2 lžíce rozpuštěné máslo
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Ve větší misce promícháme mouku se solí a poté přimícháme droždí. V jiné misce spolu utřeme vejce, med, mléko a rozpuštěné (ne horké) máslo. Tekutou směs přelijeme k mouce a vařečkou vypracujeme hladké těsto. Misku překryjeme potravinářskou fólií a necháme kynout při pokojové teplotě 2 hodiny.
2. Potom těsto v misce promícháme vařečkou, tak aby ztratilo svůj objem. Znovu ho zakryjeme fólií a odložíme do chladničky přes noc. Takto vytvoříme delikátní sladké těsto na pizzový základ.
3. Těsto vyklopíme na dobře pomoučenou pracovní desku (pozor! lepí). Jemně ho promícháme a rozdělíme na dvě poloviny (vyjdou z něj 2 asi 25 cm korpusy). Vyválíme kruh a přemístíme ho na plech vystlaný pečícím papírem
4. Troubu rozehřejeme na 180 °C.
5. Korpusy potřeme tvarohem vymíchaným se žloutkem, cukrem a skořicí. Zasypeme na kousky pokrájenými švestkami, krystalovým cukrem a mandlovými lupínky.
6. Pečeme zhruba 25 minut. Upečenou pizzu pokapeme rozpuštěným máslem, nakrájíme na trojúhelníky a podáváme.
Přejeme dobrou chuť!
Sdílejte tento recept i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Žemlovka s lesním ovocem a tvarohem.