Krok za krokem vám představíme skvělý recept na ostře-sladký lilkový salát. Jde o teplý salát, který si díky jeho vyvážené chuti okamžitě zamilujete. Příprava vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Ostře-sladký lilkový salát
Co budeme potřebovat:
- 500 g lilek
- 1 ks červená cibule
- 3 stroužky česnek
- 1 ks chilli papričky
- 1 PL sójová omáčka
- 1 PL ústřicová omáčka
- 1 PL cukr krystal/med
- 2 PL kečup
- 1/2 KL černý pepř
- trochu olej na smažení
Jak budeme postupovat:
1. Na dně hluboké pánve rozehřejte olej.
2. Lilek omyjte, osušte, nakrájejte (i se slupkou) na větší kousky a vložte je do rozehřátého oleje, aby nezčernaly. Lilek opečte z každé strany dozlatova a opečené kousky položte na papírovou utěrku.
3. Z pánve odeberte tolik oleje, aby zbyly asi dvě polévkové lžíce, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, později nasekanou česnekovou papričku a sezamová semínka a restujte asi 5 minut.
4. Pak přilijte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, kečup a přidejte cukr (med) a černý pepř.
5. Do bublající omáčky vraťte opečené kousky lilku a asi 2 minuty povařte.
6. Pikantně sladký lilkový salát podávejte ještě teplý jako samostatný pokrm nebo jako omáčku k rýži či těstovinám.
Přejeme dobrou chuť!
Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na velmi chutné teplé sendviče, které si okamžitě zamilujete.