Domů Recepty Ostře-sladký lilkový salát, který si okamžitě zamilujete

Ostře-sladký lilkový salát, který si okamžitě zamilujete

Krok za krokem vám představíme skvělý recept na ostře-sladký lilkový salát. Jde o teplý salát, který si díky jeho vyvážené chuti okamžitě zamilujete. Příprava vám zabere jen několik málo minut a vznikne vám lahodný plnohodnotný oběd nebo večeře.

ostře-sladký lilkový salát, který si okamžitě zamilujete
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Ostře-sladký lilkový salát

Co budeme potřebovat:

  • 500 g lilek
  • 1 ks červená cibule
  • 3 stroužky česnek
  • 1 ks chilli papričky
  • 1 PL sójová omáčka
  • 1 PL ústřicová omáčka
  • 1 PL cukr krystal/med
  • 2 PL kečup
  • 1/2 KL černý pepř
  • trochu olej na smažení

Jak budeme postupovat:

1. Na dně hluboké pánve rozehřejte olej.

2. Lilek omyjte, osušte, nakrájejte (i se slupkou) na větší kousky a vložte je do rozehřátého oleje, aby nezčernaly. Lilek opečte z každé strany dozlatova a opečené kousky položte na papírovou utěrku.

3. Z pánve odeberte tolik oleje, aby zbyly asi dvě polévkové lžíce, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, později nasekanou česnekovou papričku a sezamová semínka a restujte asi 5 minut.

Nepřehlédněte:
Vepřový bůček ve sklenici - Takové konzervy by měly být v každé domácnosti

4. Pak přilijte sójovou omáčku, ústřicovou omáčku, kečup a přidejte cukr (med) a černý pepř.

5. Do bublající omáčky vraťte opečené kousky lilku a asi 2 minuty povařte.

6. Pikantně sladký lilkový salát podávejte ještě teplý jako samostatný pokrm nebo jako omáčku k rýži či těstovinám.

Přejeme dobrou chuť!

Zaujal Vás tento zajímavý recept? Sdílejte ho i svým přátelům! Inspirujte se také receptem na velmi chutné teplé sendviče, které si okamžitě zamilujete.