Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Horká gulášová polévka s krajícem čerstvého chleba je k nezaplacení! Pojďme na recept:
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.Gulášová polévka
Co budeme potřebovat:- 2 lžíce oleje nebo sádla
- 500 g hovězí kýty (zadní)
- 2 ks větší cibule
- 1 KL soli
- 1 lžíce mleté červené papriky
- 1 lžíce papriky
- 1 lžíce bílého pepře
- 2 ks rajčat
- 4 ks středně velkých brambor
- 3 stroužky česneku
- podle chuti mletý černý pepř, majoránka, drcený kmín
Jak budeme postupovat:
1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej nebo sádlo a přidáme maso nakrájené na větší kostky.
2. Hovězí kýtu nakrájíme na kostky. Smažte, dokud maso nezměkne a poté osolte a přidejte cibuli nakrájenou na kostičky.
3. Smažte, dokud cibule nezměkne, a poté zaprašte paprikou.
4. Přidejte papriku nakrájenou na plátky, kapii a větší rajčata nakrájená na kostičky.
5. Smažte na oleji. Vše zalijte vodou tak, aby maso nebylo zcela ponořené a za občasného podlévání vařte asi 70 minut, dokud hovězí maso není téměř měkké.
6. Poté přilijte vodu a přidejte brambory nakrájené na kostičky.
7. Nakonec polévku osolte, prolisujte česnek a dochuťte pepřem, majoránkou a drceným kmínem.
Náš TIP: Pokud máte rádi hustší gulášovou polévku, můžete před koncem vmíchat lžíci mouky rozmíchané v troše vody.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na gulášovou polévku zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Rychlá kulajda – tradiční staročeská polévka z brambor a hub.