Tradiční gulášová polévka pro celou rodinu

Nevíte co uvařit k obědu a nechce se vám v kuchyni trávit příliš mnoho času? Horká gulášová polévka s krajícem čerstvého chleba je k nezaplacení! Pojďme na recept:

Tradiční gulášová polévka
Zdroj: iStockphoto
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka.

Gulášová polévka

Co budeme potřebovat:
  • 2 lžíce oleje nebo sádla
  • 500 g hovězí kýty (zadní)
  • 2 ks větší cibule
  • 1 KL soli
  • 1 lžíce mleté červené papriky
  • 1 lžíce papriky
  • 1 lžíce bílého pepře
  • 2 ks rajčat
  • 4 ks středně velkých brambor
  • 3 stroužky česneku
  • podle chuti mletý černý pepř, majoránka, drcený kmín

Jak budeme postupovat:

1. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej nebo sádlo a přidáme maso nakrájené na větší kostky.

2. Hovězí kýtu nakrájíme na kostky. Smažte, dokud maso nezměkne a poté osolte a přidejte cibuli nakrájenou na kostičky.

3. Smažte, dokud cibule nezměkne, a poté zaprašte paprikou.

4. Přidejte papriku nakrájenou na plátky, kapii a větší rajčata nakrájená na kostičky.

5. Smažte na oleji. Vše zalijte vodou tak, aby maso nebylo zcela ponořené a za občasného podlévání vařte asi 70 minut, dokud hovězí maso není téměř měkké.

6. Poté přilijte vodu a přidejte brambory nakrájené na kostičky.

7. Nakonec polévku osolte, prolisujte česnek a dochuťte pepřem, majoránkou a drceným kmínem.

Náš TIP: Pokud máte rádi hustší gulášovou polévku, můžete před koncem vmíchat lžíci mouky rozmíchané v troše vody.

Přejeme dobrou chuť!

Pokud Vás tento recept na gulášovou polévku zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Doporučujeme také: Rychlá kulajda – tradiční staročeská polévka z brambor a hub.