Domů Recepty Připravte si velmi chutný broskvový koláč, který skvěle doplní odpolední kávu

Připravte si velmi chutný broskvový koláč, který skvěle doplní odpolední kávu

ZDROJretete-usoare.eu

Pokud se k Vám blíží návštěva a vy nevíte, co rychle vymyslet za dezert, je pro vás tento dnešní recept tím pravým. Ukážeme si, jak si připravit broskvový koláč. Na nic nečekejte a vrhněte se do příprav, než bude pozdě, zvládne to každý začínající kuchař i kuchařka!

Zdroj: retete-usoare.eu

Co budeme potřebovat:

Na těsto:

  • 1,5 hrnku hladké  mouky
  • 2 lžíce zakysané smetany
  • 120 g másla
  • jednu lžičku prášku do pečiva

Na náplň:

  • 800 g broskví nebo tvrdých meruněk (nebo jiného ovoce).

Na krém:

  • jedno vejce
  • 1,5 sklenice zakysané smetany
  • ½ hrnku hladké mouky
  • 1,5 šálku cukru
  • 2 g vanilinu (můžete ho nahradit 1-2 sáčky vanilkového cukru, 1-1,5 lahvičky vanilkové esence nebo 1-2 lžičkami vanilkového extraktu)

Objem použité sklenice je 250 ml.


Jak budeme postupovat:

1.Připravte si těsto: do hluboké mísy nalijte rozpuštěné máslo. Přidejte prosátou mouku, prášek do pečiva a zakysanou smetanu. Vypracujte měkké, homogenní, nelepivé těsto.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

2.Těsto vložte do plastového sáčku a dejte do chladničky. Mimochodem, v lednici ji můžete uchovávat několik dní.

Nepřehlédněte:
Luxusní ořechový dezert s čokoládovou polevou od naší čtenářky - Vyzkoušejte tuto dobrotu!

3.Připravte krém: do hluboké mísy dejte vejce, zakysanou smetanu, cukr, prosátou mouku a vanilku. Míchejte metličkou dohladka a dávejte pozor, abyste rozbili případné hrudky.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

4.Připravte náplň: broskve nakrájejte na plátky.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

5.Sestavte koláč: těsto rozetřete rukama na dno a boky kulaté formy o průměru 22 cm.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

6.Do připravené formy vložte plátky broskví.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

7.Smetanový krém postupně vlijte na plech, počkejte, až se vsákne do ovoce, a rovnoměrně ji rozetřete. Na konci plech mírně otočte.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

8.Koláč pečte 45-50 minut v troubě předehřáté na 180 °C.

9.Přeneseme na talíř a necháme zcela vychladnout.

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

10.Porcujte a s chutí podávejte!

Broskvový koláč!
Zdroj: retete-usoare.eu

Tento báječný dezert, který můžete připravit z jakéhokoli ovoce, může snadno nahradit dort. Nevěřili byste, jak je hladký a chutný!