Velikonoce jsou za dveřmi, proto jsme si pro Vás dnes připravili recept na Velikonoční pochoutku. Tato Velikonoční roláda se zeleninou a vejcem Vás okouzlí. Postup je jednoduchý a předkrm určitě zaboduje na velikonočním stole.
Co budeme potřebovat:
- slepičí vejce – 5 ks.
- šunka – 200 gr.
- mrkev – 2 ks.
- brambory – 2-3 ks.
- konzervovaný hrášek – 100 gr.
- solené nebo nakládané okurky – 2 ks.
Na želé omáčku:
- zakysaná smetana – 4 polévkové lžíce
- hořčice – 1 lžička
- majonéza – 3-4 polévkové lžíce.
- masový vývar – 150 ml.
- želatina – 20 gr.
Jak budeme postupovat:
1) Na začátek dáme vařenou mrkev, brambory a vejce.
2) A v tuto chvíli začneme připravovat omáčku. Želatinu nejlépe rozpustíme v masovém vývaru, necháme nabobtnat.
3) Na omáčku si vezmeme 3 lžíce majonézy, 4 lžíce zakysané smetany a lžičku hořčice. Vše důkladně promícháme a dáme stranou.
4) Nyní se vypořádáme se základem salátu: Brambory, mrkev a vejce vychladíme a oloupeme. Vše kromě vajec nakrájíme na stejné kostičky, šunku a okurky nakrájíme na takové malé kousky.
5) Nabobtnalou želatinu rozpustíme ve vodní lázni a vlijeme do připravené omáčky.
6) Vezmeme velkou mísu a dobře promícháme nakrájené produkty s hráškem. Podle chuti přidejte sůl a mletý černý pepř.
7) Náš salát zalijeme dresinkem a všechny ingredience opět důkladně promícháme.
8) Vezmeme formu (kulatou, na rohlík nebo ve formě vánočního stromku) a přikryjeme ji potravinářskou fólií.
8) Část salátu rozprostřeme do připravené formy, urovnáme a doprostřed opatrně položíme vařená vejce. Navrch rozložíme druhou část salátu a okraje zabalíme do potravinářské fólie.
9) Prkénko položíme nahoru a přitlačíme něčím těžkým.
10) Jediné, co zbývá, je dát náš salát na několik hodin do lednice, poté jej opatrně vyjmout z formy a podávat na stůl a zdobit jej, jak si přejete.
Přejeme Vám dobrou chuť.