Velikonoce jsou za dveřmi, proto jsme si pro Vás dnes připravili recept na studený velikonoční předkrm. Skládá se z z jogurtu, vajec, okurky, mrkví a šunky. Postup je jednoduchý a předkrm určitě zaboduje na velikonočním stole.
Co budeme potřebovat:
- 4 bílé jogurty
- 500 g majonézy
- 5 kusů želatiny v prášku
- 2 dcl vody na želatinu
- Dále: šunka, vejce natvrdo, vařená mrkev, okurky
Jak budeme postupovat:
1) Smíchejte jogurt a majonézu, dejte na oheň až do varu, poté přidejte nabobtnalou želatinu, odstraňte z ohně a míchejte, dokud se nerozpustí. Tekutinu nechte 10 minut vychladnout a trochu zhoustněte.
2) Do pánve (můj ideální rozměr je 30×25) nalijte tolik tekutiny, aby pokrylo dno, nechte trochu vymáčknout, dala jsem na 5 minut do lednice, ne dlouho, protože suroviny musí trochu klesnout, pak naaranžujte řadu mrkev, řada tekutiny, pak 5 minut v lednici, řada okurek …… dokud nespotřebujete všechny ingredience a tekutinu, s tím, že poslední vrstva surovin musí být pokryta tekutinou.
3) Necháme v lednici dobře odpočinout, nejlépe přes noc a druhý den bez problémů nakrájíme.
Přejeme Vám dobrou chuť.