Všichni známe jablečné záviny nebo kakaovou či makovou náplň. Dnes vám nabízíme recept na slaný závin se kysaným zelím a slaninkou. Vždyť kysané zelí je nejen oblíbené, ale také zdravé. A k tomu slanina… Tak to zkuste!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Závin se kysaným zelím a slaninkou
Co budeme potřebovat:
- 1 balíček chlazené listové těsto (275 g)
- 300 g kysané zelí
- 200 g slanina
- 2 ks střední cibule
- 1 ks kapie
- 1 ks vejce na potírání
- sůl, mletý černý pepř, majoránka, celý kmín
Jak budeme postupovat:
- Troubu předehřejte na 180 °C.
- Ve velkém hrnci nakonec osmahněte nakrájenou slaninu.
- Když slanina pustí tuk a je téměř křupavá, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a osmahněte ji dozlatova.
- Poté přidejte na kostičky nakrájenou kapii a minutu smažte.
- Nakonec přidejte okapané zelí, asi půl litru vody a přikryté krátce povařte 5-7 minut.
- Rozválejte plát listového těsta. Když zelí vychladne, rovnoměrně ho rozprostřete na těsto a posypte trochou voňavé majoránky.
- Těsto podélně rozválejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem (nebo použijte papír přiložený v balení těsta).
- Roládu potřete rozšlehaným vejcem, posypte kmínem a pečte dozlatova – asi 20 minut. Hotovo!
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento inspirativní recept na závin se kysaným zelím a slaninou zaujal, sdílejte jej i svým přátelům! Doporučujeme také: Krémová, sytá kuřecí polévka s oříškovou chutí divoké rýže a vůní hub a tymiánu.