Všichni v mé rodině milují hrachovou polévku, takže ji vařím často. Kromě skvělé chuti je tato fantastická hrachová polévka s uzeným vepřovým žebírkem výjimečná i pro její rychlou a snadnou přípravu. Připravte si tuto babiččinu dobrotu a uvidíte, že si recept zamilujete.

Hrachová polévka s uzeným žebírkem
Co budeme potřebovat:
- 300 gramů vepřového masa
- 400 gramů uzených vepřových žeber
- 250 gramů hrášku
- 4-5 kusů brambor
- 1 ks cibule
- směs koření podle chuti
- 3 lžíce rostlinného oleje
- fazolové listy, sůl, pepř
Jak budeme postupovat:
Maso řádně omyjte, osušte papírovými utěrkami a osmažte na rostlinném oleji. Cibuli nakrájejte nadrobno, smíchejte s masem a osmahněte. Žebra nakrájejte na kousky, promíchejte a dvě minuty smažte.
Osmažené maso vložte do hrnce, zalijte vodou a osolte. Přisypte směs koření a přidejte bobkový list. Přidejte dobře propláchnutý hrášek, vařte asi 40 minut a nezapomeňte sbírat pěnu.
Vařte, dokud hrášek nezměkne. Poté žebra vyjměte a do polévky přidejte na kostičky nakrájené brambory. Počkejte, až budou brambory uvařené, a mezitím z žeber okrájejte maso. Přidejte je do polévky spolu s nasekanými bylinkami.
Vařte ještě několik minut, pak polévku odstavte z plotny a podávejte.
Přejeme dobrou chuť!
Pokud Vás tento recept na hrachovou polévku s uzeným vepřovým žebírkem zaujal, sdílejte jej i Vašim přátelům! Inspirujte se také receptem na neuvěřitelně šťavnatá pečená žebra s jablečnou marinádou! Takhle chutná žebírka jste ještě nejedli.