Domů Recepty

Vyzkoušejte tyto fantastické smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem

Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

Hledáte inspiraci na nějaký rychlý a chutný obídek? V tom případě tu jste na správném místě. Dnes si společně přichystáme smetanové těstoviny připravené na víně! Příprava této dobroty vám nezabere mnoho času a připravit jej zvládne úplně každý!

Už se vám začínají sbíhat sliny? Nasaďte si tedy kuchařskou čepici, vezměte vařečku do ruky a pojďme si společně přichystat smetanové těstoviny připravené na víně!

Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.

Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto těstoviny s kuřecím masem ve smetanové omáčce.


Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem

Co budeme potřebovat:

  • 160 g těstovin
  • špetka soli
  • 1 stroužek česneku
  • olivový olej
  • 1 ks rajčete
  • 50 ml bílého suchého vína
  • 1/2 PL rajčatového protlaku
  • 200 ml smetany na vaření
  • sůl, pepř
  • bazalka
  • parmazán

Doba přípravy: 10 minut. Tepelná úprava: 15 minut. Náročnost: snadná. Porce: 2


Jak budeme postupovat:

1. Těstoviny si uvaříme.

Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

2. Česnek si nadrobno nakrájíme a orestujeme.

Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

3. Přidáme nakrájené rajče a bíle víno. Chvilku povaříme.

Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

4. Následně přidáme protlak.

Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

5. Po chvilce vaření přidáme smetanu.

Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

6. Za stálého míchání povaříme, dokud nám omáčka nezhoustne. Poté přidáme bazalku a uvařené těstoviny.

Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN
Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

7. Promícháme a máme hotovo!

Smetanové těstoviny na bílém víně s parmazánem
Zdroj: youtube/KAZAN

Tipy na vylepšení

  • Přidejte kousek kuřecího masa nebo krevet pro sytější variantu.
  • Místo bazalky můžete použít sušené bylinky nebo rukolu.
  • Pro extra chuť vmíchejte na konci trochu másla nebo parmazán přímo do omáčky.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla!

 

VIDEO NÁVOD NA KRÉMOVÉ TĚSTOVINY:

 🔗 Pokud hledáte další inspirace na pochoutky, doporučujeme vám prohlédnout i tyto recepty: