Obrácené řízky z vepřového masa se slaninou a brambory

Když se vrátíte z práce a máte chuť na něco pořádného, ale nechcete trávit hodiny u plotny, tenhle recept je přesně to pravé. Obrácené řízky z vepřového masa se slaninou zvládnete za chvíli a výsledek vás nadchne – měkoučké maso, cibulka, vaječný obal a voňavá slanina.

Za recept děkujeme paní Martině Hančlové, která ví, jak potěšit celou rodinu!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
obrácené řízky z vepřového masa se slaninou
Zdroj: Martina Hančlová

Obrácené řízky z vepřového masa se slaninou:

Co budeme potřebovat:

SUROVINY (4 PORCE):

  • 4 plátky vepřového masa (krkovice, kotleta nebo kýta)
  • 1 velká cibule
  • 4 plátky anglické slaniny
  • 4 lžíce strouhanky
  • 2 menší vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce smetany
  • sádlo na smažení

Jak budeme postupovat:

1️⃣ Vepřové maso nakrájíme na plátky. Každý osolíme a z jedné strany posypeme 1/2 lžící strouhanky. Přes mikrotenovou fólii důkladně naklepeme. Otočíme, osolíme i druhou stranu, posypeme zbytkem strouhanky a znovu naklepeme.

2️⃣ Vejce rozšleháme se smetanou. V pánvi rozehřejeme sádlo. Každý plátek masa obalíme ve vaječné směsi a krátce (1–2 minuty) osmahneme z obou stran dozlatova.

3️⃣ Cibuli nakrájíme na tenké půlměsíčky. Dva plátky masa vložíme do pekáčku, zasypeme polovinou cibule, přikryjeme zbylým masem a opět posypeme cibulí. Navrch přidáme plátky slaniny.

4️⃣ Pečeme v předehřáté troubě na 150–160 °C po dobu 75 minut, dokud není maso krásně měkké a šťavnaté.

obrácené řízky z vepřového masa se slaninou
Zdroj: Martina Hančlová

🍽️ Tip na přílohu:

Pečené neloupané brambory – nakrájené na plátky, pečené nasucho, na závěr přelití máslem s kořením a solí.

Přejeme dobrou chuť!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Zapečené vepřové maso, brambory a jogurt – výborný recept z jedné mísy