Tento dvoubarevný tvarohový koláč s kakaovou spirálou je nejen vizuálně atraktivní, ale i chuťově nezapomenutelný. Kombinace jemného tvarohového těsta a kakaového základu vytváří lahodnou harmonii, která potěší všechny milovníky dezertů.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Dvoubarevný tvarohový koláč s kakaovou spirálou
Co budeme potřebovat:
Těsta:
- 600 g hrudkovitý tvaroh
- 3 vejce
- 6 g prášek do pečiva
- 3 g soli
- 120 g cukru
- 80 g vanilkový pudinkový prášek
- 30 g kakaový prášek
- 70 ml mléka
Jak budeme postupovat:
1. Příprava tvarohového těsta: Do nádobky jakéhokoliv mixéru vložte hrudkovitý tvaroh, vlijte vejce, vsypejte prášek do pečiva, sůl, cukr a vanilkový pudinkový prášek. Všechny ingredience rozmixujte na hladké a jemné těsto.


2. Rozdělení těsta: Vzniklé těsto rovnoměrně rozdělte do 2 misek. Do jedné misky vsypte kakaový prášek a přilijte mléko. Poté směs dobře promíchejte metličkou, dokud nevznikne hladké kakaové těsto.



3. Připravte si podélnou formu na pečení (např: chlebíčkovou formu) a vyložte ji pergamenovým papírem.

4. Pomocí lžic začněte střídavě nanášet lžíce bílého a kakaového těsta do formy tak, aby se tvořila spirála. Takto postupujte až k horní části formy a střídání barev vytvoří krásný mramorový efekt.


5. Nakonec formu přikryjte alobalem a pečte v předehřáté troubě 90 minut při 180 °C, dokud povrch koláče nezezlátne a koláč není krásně propečený.

6. Po upečení vyjměte koláč z trouby a nechejte ho chvíli vychladnout. Poté ho jemně vyjměte z formy a posypejte prosátým moučkovým cukrem. Tento krok koláči dodá lehkou, elegantní dekoraci.



Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.
VIDEO NÁVOD: