Rychlá a chutná pizza z toastového chleba

Pokud hledáte rychlou, jednoduchou a přitom velmi chutnou večeři nebo občerstvení, pizza z toastového chleba je skvělá volba. Tato varianta je nenáročná na suroviny, přizpůsobitelná chuti každého člena rodiny a hotová během pár minut! Pojďme si ukázat, jak na to.

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor

Pizza z toastového chleba

Co budeme potřebovat:

  • 6 plátků toastového chleba (nebo podle potřeby – lze si z něj připravit také slané roládky)
  • Kečup (nebo rajčatový protlak – podle potřeby)
  • Česnek (já jsem použila také cibuli – podle chuti)
  • Sušené bylinky (oregano, bazalka nebo cokoli máte doma)
  • Šunku (slaninu, salám nebo klobásu – podle potřeby)
  • Tvrdý sýr (jakýkoli, já jsem použila Eidam – kupte si ho více a vyzkoušejte recept na lahodné pečené brambory plněné sýrem)
  • Kukuřice (žampiony nebo něco jiného, co máte rádi)
Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor

Jak budeme postupovat:

1. Příprava základu:

Plátky toastového chleba (6) rozložte na plech vyložený pečícím papírem. Pokud chcete docílit extra křupavého výsledku, lehce potřete pečící papír olejem.

Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor
2. Příprava omáčky:

V malé misce smíchejte kečup, prolisovaný česnek, oregano a bazalku (vše podle potřeby, chuti).

Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor

Tuto směs rovnoměrně rozetřete na každý plátek toastového chleba.

Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor
3. Přidání surovin:

Na část toastů položte plátky šunky a posypte kukuřicí.

Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor

Na druhou část toastů položte plátky slaniny a přidejte kolečka cibule. Nebo si vytvořte pizzu podle vlastní fantazie.

Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor

Nakonec všechny toasty posypte nastrouhaným sýrem, aby se při pečení vytvořila lahodná zlatavá kůrka.

Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor
4. Pečení:

Plech vložte do předehřáté trouby a pečte při 180 °C asi 10–15 minut, dokud toastový chléb nezezlátne a sýr se krásně neroztaví.

Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor
5. Podávání:

Hotovou toastovou pizzu ihned servírujte. Můžete ji podávat jako hlavní chod, rychlou svačinu nebo chutné občerstvení na party.

Přejeme dobrou chuť!

Rychlá a chutná pizza z toastového chleba
Zdroj: Klaudie von Fedor

Tipy:

  • Výraznější omáčka: Do omáčky zamíchejte trochu parmazánu nebo čerstvých bylinek (např. petržel nebo tymián).
  • Variace sýrů: Místo klasického sýra zkuste mozzarellu, čedar nebo parmezán.
  • Zelenina: Navrch toastů můžete přidat plátky papriky, cukety, žampionů nebo cherry rajčátek.
  • Základ z chleba: Místo klasického toastového chleba použijte celozrnný, bramborový nebo dokonce bagetu nakrájenou na plátky.
  • Pečení: Pro ještě lepší výsledek zkuste pizzy péct na vyšší teplotu (200–220 °C) po kratší dobu, aby se sýr krásně roztekl a vytvořil zlatavou krustu.

VIDEO NÁVOD:

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.