Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem – rychlá a snadná příprava

Pokud hledáte rychlý a chutný recept, který nadchne celou rodinu, máme pro vás skvělý tip! Tortillymletým masem a domácí omáčkou z kečupu, hořčice, majonézy a kyselých okurek jsou jednoduché na přípravu, ale přitom plné chuti. Připravte si všechny ingredience a pusťme se do toho!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.


 

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Tortilly s mletým masem

Co budeme potřebovat:

  • 4 tortilly (kupte si jich více a připravte si také například croissanty)
  • 500 g mletého masa (hovězí, vepřové nebo mix – podle chuti)
  • Zeleninu (podle vlastní chuti – já jsem použila rajče a hlávku římského salátu)
  • Cibule (dnes jsem použila červenou, můžete použít také česnek)
  • Sůl a pepř (dle chuti)
  • Olej na opékání (olivový, slunečnicový nebo jakýkoli jiný)
  • Sýr (použijte jakýkoli, já jsem na něj zapomněla)

Na domácí omáčku:

Ingredience jsem použila v tomto poměru, upravte si je podle své chuti.

  • 2 lžíce majonézy (lze si připravit i domácí)
  • 1 lžíce kečupu 
  • 1 lžička plnotučné hořčice (nebo jakékoli jiné)
  • 3-5 kyselých okurek (podle velikosti)
Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Jak budeme postupovat:

1. Příprava domácí omáčky:

V malé misce smíchejte 2 lžíce majonézy, 1 lžíci kečupu a 1 lžičku hořčice.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Přidejte drobně nakrájené kyselé okurky a promíchejte do hladké konzistence. Omáčku můžete dochutit podle své chuti.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava

2. Příprava masa:

Mleté maso (500 g) vložte do mísy, přidejte najemno nakrájenou cibuli, špetku soli a pepře (podle chuti).

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Vše důkladně promíchejte (nejlépe rukou).

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Z masové směsi si připravte čtyři stejně velké kuličky, aby bylo na každé tortille stejné množství masa.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor
3. Opékání tortill:

Každou tortillu potřete masovou směsí rovnoměrně po celé ploše.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Rozehřejte pánev s trochou oleje a opékejte tortillu potřenou masem nejprve z jedné strany, dokud není maso opečené.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Poté tortillu otočte a krátce opečte i z druhé strany. Pokud chcete, můžete přidat strouhaný sýr.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor
4. Plnění a balení:

Opečenou tortillu natřete připravenou domácí omáčkou.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Na omáčku položte plátky rajčat a listy římského salátu.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Tortillu pevně zabalte tak, jak to máte nejraději – buď klasicky do ruličky, nebo ve stylu kapsy.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor
5. Podávání:

Hotové tortilly ihned servírujte. Můžete je podávat s další omáčkou nebo s čerstvým salátem jako přílohou.

Recept, který musíte vyzkoušet! Dokonalé tortilly s mletým masem - rychlá a snadná příprava
Zdroj: Klaudie von Fedor

Přejeme dobrou chuť!

Tipy:

  • Kořeněné maso: Přidejte do masa směs koření, jako je sladká paprika, chilli, římský kmín nebo uzená paprika. Dodá masu bohatší a výraznější chuť.
  • Extra zelenina: K rajčatům a salátu můžete přidat na plátky nakrájené avokádo, křupavou červenou papriku nebo kukuřici.
  • Sýr: Do tortill přidejte nastrouhaný cheddar, mozzarellu nebo sýr s modrou plísní. Sýr se při opékání lehce rozteče a dodá plnou chuť.
  • Pečení místo opékání: Tortilly s masem můžete péct v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem. Lehce je potřete olejem a pečte na 200 °C asi 10–12 minut, dokud nebudou krásně křupavé.
  • Servírování: Pro extra křupavost přidejte do tortill hrst čerstvě osmažené cibulky nebo tortillových chipsů.

VIDEO NÁVOD:

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.