Už nemusíte kupovat chleba v obchodě. Vyzkoušejte tento dnešní skvělý recept na domácí chléb. Těsto stihnete připravit za pět minut, následně stačí vykynout a dát péct. Chuť je úžasná a příprava opravdu jednoduchá. Pojďme se společně podívat, co všechno budeme potřebovat a jak postupovat.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Domácí kynutý chléb
Co budeme potřebovat:
- 400 ml teplé vody
- 2 PL krystalového cukru
- 1 PL sušeného droždí
- 4 PL rostlinného oleje
- 700 g chlebové nebo hladké mouky
- 2 ČL soli
Jak budeme postupovat:
1. Do mísy si nalijeme teplou vodu, kterou metličkou vymícháme s cukrem. Přidáme droždí a olej.

2. Následně nasypeme mouku a zapracujeme. Dochutíme solí.
3. Vypracované těsto, které si přeložíme na pracovní desku překrojíme na dvě části.
4. Vezmeme si jednu část, kterou roztlačíme na placku.

5. Poté těsto přeložíme směrem do středu z jedné i druhý strany. Následně srolujeme a vytvarujeme bochník.
- Tento postup zopakujeme 2-3 krát.

6. Bochník položíme na plech pokrytý pečícím papírem a nechám ještě 15-30 minut odpočívat.
7. Před pečením ho potřeme vodou a posypeme moukou. Navrchu provedeme jeden hlubší řez.

8. Pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca 25 minut.
9. Až nám chleba zhnědne, jemně ho pokropíme vodou. Hotovo!

Přejeme Vám dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept na domácí chléb i s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnou recept na koblížky z kefíru.