Připravte si tento úžasný šťavnatý koláč s jablky a oblíbenou čokoládou Margot. Koláč je jednoduchý na přípravu a jeho neodolatelná chuť osloví každého. Ideální je na odpolední kávu nebo jako rychlý dezert pro nečekané návštěvy.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Jablečný Margot koláč z hrníčku
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 1 a 1/2 hrníčku polohrubé mouky
- 1 prášek do pečiva
- 2 vejce
- 1 hrnek cukru krupice
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrníčku oleje
- 1/2 čokolády Margot nastrouhané
- 2 jablka
- vanilkový a skořicový cukr
- 2 lžíce kakaa
Poleva:
- Mléčná čokoláda
- Tuk (olej, Cera)
Na ozdobu:
- Zavařované ovoce
- Nastrouhaná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Vejce utřete s cukrem. Přidejte mléko, olej a promíchejte. Poté vmíchejte nastrouhanou čokoládu Margot, kakao a prosetou mouku. Dobře promíchejte a nalijte na plech vyložený pečícím papírem.
2. Jablka: Nastrouhejte jablka nahrubo, vymačkejte šťávu a smíchejte s vanilkovým a skořicovým cukrem. Jablky posypte těsto nebo rovnou vmíchejte do těsta.
3. Pečení: Pečte v předehřáté troubě na 180 °C asi 30 minut. Doba pečení se může lišit podle typu trouby.
4. Poleva: Připravte polevu rozpuštěním mléčné čokolády s trochou oleje v mikrovlnné troubě. Jako alternativu můžete použít polevu ze smetany ke šlehání a vařené čokolády.
5. Dokončení: Po upečení koláč polijte čokoládovou polevou a ozdobte dle vlastního vkusu zavařovaným ovocem nebo nastrouhanou čokoládou.
Závěr:
Tento jablečný Margot koláč z hrníčku je dokonalým řešením pro rychlý a chutný dezert. Jeho příprava je rychlá a výsledek je vždy šťavnatý a neodolatelný. Dopřejte si tento lahodný koláč k odpolední kávě nebo jako sladkou pochoutku pro vaše blízké.
Dobrou chuť!
Sdílejte tenhle fantastický recept s Vašimi přáteli! Určitě si také pochutnají! Můžete si také prohlídnout 10+ recepty na jablečný koláč.