Chléb plněný lečem – rychlá a chutná večeře

Tento recept na chléblečem je ideální volbou pro všechny, kteří chtějí rychle připravit něco teplého a chutného. Kombinace křupavého chleba, lahodné zeleninové směsi a vajíčka vás překvapí svou jednoduchostí a skvělou chutí. Hodí se nejen jako sytá večeře, ale i jako rychlá svačina nebo netradiční oběd. Nejlepší na tom je, že suroviny máte často doma po ruce!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

Pokud hledáte nějakou další dobrotu, určitě vyzkoušejte tyto rychlé jogurtové placky.

Chléb plněný lečem

Co budeme potřebovat:

  • 1 cibule (červenou nebo bílou – já jsem teď měla doma bílou)
  • Paprika (podle chuti – já jsem použila kousek červené, žluté a zelené)
  • Rajčata (mně stačilo 1 – kupte si jich více a připravte si také vynikající polévku z pečených rajčat)
  • Vejce (1 nebo podle chuti)
  • Chléb (já jsem použila 2 krajíce)
  • Sůl, mletý černý pepř (podle chuti)
  • Máslo na smažení
Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

Jak budeme postupovat:

1. Krájení zeleniny:

Nejprve si připravte všechny suroviny. Oloupejte cibuli (1) a nakrájejte ji na drobné kostičky.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

Papriky (podle chuti – já jsem použila červenou, žlutou a zelenou) očistěte od semínek, omyjte spolu s rajčetem a nakrájejte je na drobné kostky.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor
2. Smažení zeleniny:

Na pánvi rozehřejte kousek másla.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

Jakmile se máslo rozpustí, přidejte nakrájenou cibuli a restujte ji na středním plameni, dokud nebude sklovitá a voňavá.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

K osmažené cibuli přidejte nakrájené papriky a rajče (to jsem přidala až později).

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

Osolte a okořeňte (podle chuti). Směs občas promíchejte a restujte, dokud zelenina nezměkne, což trvá přibližně 5–7 minut.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

3. Přidání chleba a vejce:

Střed chleba vyřízněte a položte ho na pánev. Dovnitř dejte připravené lečo.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

Lečo zalijte rozšlehaným vejcem a ještě chvíli smažte.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

Chleba s lečem přikryjte odkrojenou částí.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

Pak ho otočte na druhou stranu a opékejte, dokud nebude krásně zlatavý a křupavý. To obvykle trvá 2–3 minuty.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor
4. Podávání:

Hotový chléb s lečem podávejte teplý. Je ideální jako rychlá večeře, oběd nebo sytá svačina. Pro vylepšení můžete přidat nastrouhaný sýr, klobásu, párek nebo šunku dle chuti.

Chléb plněný lečem - rychlá a chutná večeře
Zdroj: Klaudie von Fedor

Přejeme dobrou chuť!

Tipy:

  • Sýr navrch: Přidejte do leča trochu strouhaného sýra, který se při smažení krásně rozteče.
  • Šunka nebo klobása: Nakrájejte šunku, klobásu nebo párek na malé kousky a přidejte je k restované zelenině.
  • Bylinky: Ozdobte hotový chléb čerstvými bylinkami, například petrželkou, bazalkou nebo pažitkou.
  • Pikantní varianta: Pokud máte rádi ostřejší chutě, přidejte do zeleninové směsi trochu chilli nebo pálivé papriky.
  • Zelenina podle sezóny: Kromě paprik a rajčat můžete použít i cuketu, lilek, nebo dokonce čerstvé špenátové listy.
  • Houby: Do zeleninové směsi přidejte nakrájené žampiony nebo hlívu ústřičnou – dodají leču zemitou chuť.

VIDEO NÁVOD:

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.