Hledáte inspirací na slané pečivo? V tom případě tu jste na správném místě! Dnes si společně přichystáme fantastické domácí věnečky, podle babiččina receptu! Příprava je velice snadná a to především díky přiloženému foto receptu.
Oslovili jsme vás touto dobrotou? Pojďme si tedy společně přichystat tyto fantastické domácí věnečky, podle babiččina receptu!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte tyto tradiční tvarohové briošky s rozinkami z kynutého těsta – recept na nadýchané a voňavé pečivo.
Výborný recept na domácí věnečky:
Co budeme potřebovat:
- 10 g droždí
- 30 g cukru
- teplá voda
- 50 ml oleje
- 800 g hladké mouky
- 100 g rozpuštěného másla
- 20 ml oleje
Jak budeme postupovat:
1. Smícháme si droždí, teplou vodu, cukr, sůl a olej. Důkladně promícháme.
2. Přidáme mouku a vypracujeme si hezké hladké těsto.
3. Těsto necháme pod utěrkou 60 minut kynout.
4. Těsto si rozválíme na oleji. Potřeme rozpuštěným máslem.
5. Přehneme, tak jak můžete vidět na obrázku.
6. Ještě jednou přehneme. Měli bychom dostat tvar obdélníku. Vrch si potřeme opět máslem. Následně si nařežeme jednotlivé proužky.
7. Z proužků si vypracujeme samotný věneček.
8. Umístíme na plech a potřeme vejcem.
9. Pečeme při 180 stupních zhruba 20 minut a máme hotovo!
Dobrou chuť!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.