Margot kolečka jsou krásně jemné a chutné cukroví, které si určitě zamilujete

Margot kolečka jsou krásně jemné a chutné cukroví, které si oblíbíte nejen o Vánocích. Kombinace másla, cukru a čokolády Margot vytváří neodolatelný dezert, který se rozplývá na jazyku. Recept je sice trochu náročnější na přípravu, ale výsledek stojí za to!

Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na sladké recepty, kde najdete každý den skvělé tipy.


 

Zdroj: Ajka Haukeová Rakovská

Inspirujte se dalšími jedinečnými recepty na CUKROVÍ!

Margot kolečka

Co budeme potřebovat:

Pro těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 200 g másla
  • 100 g cukru moučka
  • 1 vejce
  • Špetka citronové kůry

Pro krém:

  • 150 g nastrouhané čokolády Margot
  • 200 g másla
  • 2 lžíce cukru moučka
  • 3 lžíce rumu

Pro dokončení:

  • Čokoládová poleva
  • Nastrouhaná čokoláda Margot (bílá nebo klasická)

Jak budeme postupovat:

1. Příprava těsta: Smíchejte mouku, máslo, cukr moučka, vejce a citronovou kůru. Vypracujte hladké těsto, které nechte odpočinout v lednici, nejlépe do druhého dne.

2. Pečení: Vyválejte těsto na plát silný 3 mm a vykrajujte kolečka. Pečte na 160 °C asi 10 minut. Nechte vychladnout.

3. Příprava krému: Smíchejte nastrouhanou čokoládu Margot s máslem, cukrem moučka a rumem.

4. Slepování: Kolečka slepte připraveným krémem.

5. Dekorace: Vrchy koleček namočte do čokoládové polevy a posypte nastrouhanou čokoládou Margot.

60+ receptů na nejoblíbenější vánoční cukroví: Znáte všechny druhy?

Tip

  • Pro různorodý vzhled můžete použít bílou a klasickou Margot čokoládu pro posypání.
  • Kolečka jsou nejlepší, když si odleží alespoň jeden den v chladu.

Dobrou chuť!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.