Omrzelo vás už neustálé kupování pečiva a konkrétně veku? Rádi byste vyzkoušeli vlastní? V tom případě je tento recept přesně pro vás! Dnes si totiž společně přichystáme domácí veku, kterou máte hotovou během několika minut!
Už se vám začínají sbíhat sliny? Vezměte tedy vařečku, nasaďte kuchařskou čepici a pojďme si společně přichystat tuto výbornou domácí veku!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Další různorodé inspirace pro použití domácího kynutého těsta naleznete zde - Recepty s KYNUTÝM TĚSTEM!
Výborný recept na domácí veku:
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 650 g pšeničné chlebové mouky
- 2 PL cukru
- 2 ČL soli
- 1 PL sušeného droždí
- 400 ml teplého mléka
- 4 ČL rostlinného oleje
Na potření:
- 1 ks vejce
Jak budeme postupovat:
1. Začneme tím, že si smícháme mouku se solí a také lžičkou cukru.
2. V teplé vodě si smícháme droždí a cukr. Nalijeme do moučné směsi a přidáme také olej.
3. Důkladně promícháme a vypracujeme si hezké hladké těsto.
4. Těsto si rozdělíme na 2 části. Rozválíme na pomoučněném vále do oválného tvaru.
5. Oválnou části si srolujeme, ale ne celou, pouze tak, jak tomu je na obrázku.
6.Konec těsta si nařežeme na proužky, tak jak vidíme na obrázku.
7. Nyní proužky přeložíme přes těsto.
8. Připravíme si plech, který si vysteleme pečícím papírem. Těsto na něj umístíme a přes něj přeložíme utěrku. Takto necháme odpočinout 20 minut.
9. V misce si mezitím rozmícháme jedno vejce na potření.
10. Pečeme při 200 stupních zhruba 25 minut a máme hotovo!
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Pokud vás tento recept zaujal, určitě vyzkoušejte i tento:
Občerstvení na každou příležitost – Vyzkoušejte tyto sýrové vrtule!