Kynutý salámový štrůdl s mozzarellou je skvělým spojením vláčného kynutého těsta a chutné náplně. Kombinace šťavnatého salámu a rozpuštěné mozzarelly vytváří lahodný pokrm, který je ideální jako slaná varianta na svačinu nebo lehký oběd. Tento štrůdl nejen potěší svou chutí, ale také skvělým vzhledem, takže ho můžete podávat i na různých oslavách nebo jako rychlé pohoštění pro návštěvu. Jednoduchý na přípravu, ale výjimečný na chuť!
Další skvělé recepty naleznete také na naší facebookové stránce Prima Kuchařka.
Pokud hledáte nějakou další dobrotu, pak rozhodně vyzkoušejte domácí langoše ze zakysané smetany!
Kynutý salámový štrůdl s mozzarellou
Co budeme potřebovat:
Na těsto:
- 250 ml teplé vody
- 10 g droždí
- 5 g cukru
- 500 g hladké mouky
- 25 m oleje
- 5 g soli
Na náplň:
- 50 g rajčatové omáčky
- 150 g mozzarelly
- 150 g salámu
- červenou papriku
- 10 g petrželky
- sůl, pepř, oregano
Jak budeme postupovat:
1) Smícháme si teplou vodu, droždí a cukr. Důkladně promícháme.
2) Nyní přidáme mouku, olej a sůl.
3) Vypracujeme si hezké hladké těsto, které necháme v potravinářské folii 30 minut kynout.
4) Jakmile nám těsto nakyne, tak si jej na oleji zpracujeme do obdélníkového tvaru. Jednu polovinu si potřeme omáčkou a začneme přidávat zbylé suroviny.
5) V dalším kroku si jednoduše přeložíme a vytvoříme si takovýto hezký závin. Na vrchu nařízneme a posypeme sezamem.
6) Pečeme při 180 stupních zhruba 25 minut.
Hotovo! Dobrou chuť!