Připravte si osvěžující a barevný pokrm, který je ideální pro horké letní dny – avokádový salát s okurkami, rajčaty, mozzarellou a červeným zelím. Tento lahodný salát spojuje krémovost avokáda s křupavostí okurek, sladkostí rajčat, jemností mozzarelly a svěžestí červeného zelí. Výsledkem je harmonická kombinace chutí a textur, která vás oslní svou jednoduchostí a plností. Ideální jako lehký oběd nebo příloha k letnímu grilování, tento salát přinese na váš stůl závan čerstvosti a lahodné chuti.
Navštivte také naši facebookovou skupinu Inspirace na slané recepty, kde najdete každý den skvělé tipy na slaná jídla.
Avokádový salát s okurkami, rajčaty, mozzarellou a červeným zelím
Co budeme potřebovat:
- 1 zralé avokádo
- 1 salátová okurka
- 1 šálek cherry rajčátek
- sýr mozzarella – podle chuti
- 1/4 šálku čerstvý koriandr nebo petrželka
- 1 červené zelí
- sůl – podle chuti
- černý mletý pepř – podle chuti
- šťáva z 1/2 citronu
- 2 lžíce extra panenský olivový olej
Jak budeme postupovat:
1. Salát: Nejprve vydlabejte kostku ze zralého avokáda a vnitřek nakrájejte do salátové mísy. Dále do salátové mísy nakrájejte salátovou okurku, cherry rajčátka a sýr mozzarella.
2. Potom do mísy vsypejte nasekaný čerstvý koriandr nebo petrželku a nakrájené červené zelí. Dochuťte solí a černým mletým pepřem, pak ingredience v míse přelijte čerstvou vyždímanou šťávou z 1/2 citronu a pokapejte extra panenským olivovým olejem – pořádně promíchejte a salát je hotový!
3. Čerstvý a svěží salát z avokáda, okurky, rajčátek, mozzarelly a červeného zelí podávejte s křupavým toastem, bagetkou nebo jen tak čistý.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.