Vynikající plněný hermelín v listovém těstě s anglickou slaninou

Plněný hermelín v listovém těstě je vynikající pokrm, který kombinuje krémový sýr, křupavé listové těsto a lahodnou náplň. Tento recept je ideální jako předkrm nebo hlavní chod a potěší každého milovníka sýrů. Podávejte ho se zeleninovým salátem nebo hranolkami pro dokonalý gurmánský zážitek.

Zdroj: Martina Hančlová

Ingredience

  • 400 g listového těsta
  • 4 ks hermelínu (nejlépe Sedlčanský)
  • Máslo na smažení
  • 100 g anglické slaniny vcelku
  • 1 střední cibule
  • Hrst vařených těstovin
  • 1 vejce na potření
  • Slunečnicová nebo jiná semínka na posypání
  • Ostrý kečup (volitelně)

Postup

1) Příprava hermelínu: Hermelíny vykrojte tak, že zůstanou jen kroužky. Vnitřky sýra pokrájejte na kousky.

2) Příprava náplně: Na pánvi rozehřejte máslo, přidejte na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli. Restujte, dokud slanina nebude vypečená a cibule zlatavá. Poté přidejte kousky nakrájeného hermelínu a nechte je rozpustit. Na závěr přimíchejte vařené těstoviny.

3) Příprava těsta: Listové těsto vyválejte a rozkrojte na 4 stejné díly. Na každý díl těsta položte kolečko hermelínu a rovnoměrně naplňte připravenou náplní. Na vrch můžete přidat trochu ostrého kečupu, pokud máte rádi pikantnější chuť.

4) Balení a potření: Okraje těsta potřete rozkvedlaným vejcem a dobře zabalte hermelíny do těsta. I když se může stát, že se těsto při pečení rozbalí, potřete ho celé vejcem a posypte semínky.

5) Pečení: Pečte v předehřáté troubě na horkovzduch při 180 stupních po dobu 30 minut, dokud není těsto zlatavé a křupavé.

Servírování: Podávejte s mraženými hranolkami připravenými v horkovzdušné fritéze nebo se zeleninovým salátem pro zdravější alternativu.

Závěr

Plněný hermelín v listovém těstě je lahodným pokrmem, který se snadno připravuje a vždy skvěle chutná. Jeho bohatá sýrová náplň a křupavé těsto z něj dělají ideální pokrm pro každou příležitost. Uvařte si tento delikatesní pokrm a potěšte své chuťové buňky!