Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!

Připravte si výtečné hospodské brambory s krkovičkou a smetanou, které hravě zastíní i tradiční francouzské brambory. Tento recept kombinuje lahodnou chuť šťavnaté krkovičky a krémové smetany s dokonale upečenými bramborami. Je ideální volbou pro vydatný oběd nebo večeři, který potěší každého milovníka dobrého jídla. Vyzkoušejte tento recept a přineste kousek české hospodské kuchyně do své domácnosti!

Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

Hospodské brambory s krkovičkou a smetanou

Co budeme potřebovat:

  • 1,2 kg brambor
  • 400 g uzené krkovičky
  • 100 g eidamu 30%
  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 2 vejce
  • 100 ml vývaru
  • 1 cibuli
  • 2 stroužky česneku
  • 30 g vepřového sádla
  • máslo
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • muškátový oříšek
  • tatarskou omáčku
  • pažitku (nebo petrželovou nať)

Jak budeme postupovat:

1. Do hrnce nalijeme vodu a vložíme brambory a dvě vejce. Přikryjeme pokličkou a vaříme (vejce 10 minut, brambory cca 20 minut).

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

2. Uzenou krkovičku nakrájíme na cca 1 cm velké kostky.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

3. Na pánvi rozpustíme sádlo, přidáme maso a zlehka osmažíme.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

4. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostky. Česnek nakrájíme na plátky. Cibuli přidáme do pánve ke krkovici, zamícháme a zlehka osmažíme. Poté přidáme nakrájený česnek a promícháme.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

5. Zapékací formu vymažeme máslem. Vařené brambory a vejce oloupeme. Vejce nakrájíme na tenké plátky.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

6. Třetinu brambor nakrájíme na plátky a rozložíme na dno formy. Přidáme polovinu osmaženého masa s cibulkou a česnekem. Poté rovnoměrně rozložíme jedno nakrájené vejce.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

7. Přidáme další vrstvu brambor a osmaženého masa, poté zbývající vejce a poslední vrstvu brambor.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

8. Formu přikryjeme a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme cca 10 minut při 190 °C.

9. Do misky rozbijeme vejce, přidáme smetanu a vývar. Dochutíme solí, pepřem a nastrouhaným muškátovým oříškem. Směs důkladně promícháme.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

10. Po uplynutí doby posypeme brambory nastrouhaným sýrem.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

11. Zalijeme smetanovou směsí a přidáme kousek másla.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

12. Nezakryté brambory pečeme cca 35 minut při 190 °C.

13. Do misky s tatarskou omáčkou přidáme nakrájenou pažitku, pepř a sůl. Dochutíme trochou citronové šťávy, promícháme a vložíme na půl hodiny do lednice.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

14. Hotové brambory servírujeme s omáčkou, oblíbenou zeleninou a pažitkou.

Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem
Skvělé hospodské brambory s krkovičkou a smetanou – tradiční francouzské brambory se mohou skrýt!
Zdroj: Youtube/Vaříme s Kubíčkem

Hotovo! Dobrou chuť!

VIDEO RECEPT: