Zapékané prezidentské řízky se žampiony a sýrem: Jednoduchý dokonalý oběd

Objevte chutný a originální způsob přípravy řízků s naším receptem na zapékané prezidentské řízky. Toto jedinečné spojení vepřového masa, žampionů a sýra je skvělou volbou pro oběd plný stylu a chutí.

Zdroj: Zrób to Smacznie

Ingredience:

  • Vepřové řízky
  • Sůl a pepř podle chuti
  • Hladká mouka
  • Rostlinný olej
  • Čerstvé žampiony
  • 1 ks cibule
  • Stejný díl kečupu a majonézy
  • Tvrdý sýr

Postup přípravy:

1) Příprava masa: Pokud máte celé maso, nakrájejte je na plátky a proklepejte přes potravinářskou fólii. Plátky masa osolte a opepřete.

2) Obalování a smažení masa: Plátky masa obalte v mouce a opečte na rozpáleném oleji.

3) Příprava žampionů a cibule: Očistěte a nakrájejte cibuli na proužky a žampiony na menší kousky. Na rostlinném oleji osmahněte cibuli a žampiony doměkka, případně osolte a okořeňte.

4) Uložení masa na plech: Na plech pokrytý pečícím papírem si uložte opečené plátky masa.

5) Příprava omáčky: Smíchejte stejné díly kečupu a majonézy a navrstvěte omáčku na maso.

6) Vrstvení žampionů a sýra: Na maso navrstvěte směs žampionů a cibule. Nakonec vše pokryjte vrstvou strouhaného sýra.

7) Zapékání: Řízky vložte do předehřáté trouby a zapékejte při teplotě 160 °C asi 30 minut.

8) Servírování: Hotové řízky podávejte s mladými brambory na másle a petrželkou.

PŘEHRAJTE SI CELÝ VIDEO NÁVOD:

Závěr

Tento recept na zapékané prezidentské řízky se stane skvělým doplňkem vašeho kulinářského repertoáru. Vyzkoušejte a připravte si chutný oběd, který potěší všechny gurmány u stolu.