Nebeská Máňa s lesním ovocem a vanilkovým krémem ze zakysané smetany je dezert, který vás přenese do ráje chutí. Spojení jemného vanilkového krému ze zakysané smetany s osvěžujícím lesním ovocem tvoří lahodnou harmonii, která pohladí vaše chuťové buňky. Tento dezert je ideální volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát něco opravdu speciálního a jedinečného. Připravte se na sladký zážitek, který vám zanechá nezapomenutelný dojem.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Nebeská Máňa s lesním ovocem a vanilkovým krémem ze zakysané smetany
Co budeme potřebovat:
Těsto:
- 5 vajec
- 200 g moučkový cukr
- 5 lžic oleje
- 200 g hladké mouky
Vanilkový krém se zakysanou smetanou:
- 3/4 l mléka
- 200 g cukru
- 3 vanilkové pudinky
- 450 g zakysané smetany
Ostružinová náplň:
- 200 g ostružiny nebo jiné ovoce
- 100-150 ml vody
- 4 lžíce cukru
Ostatní:
- 150 g ovocného džemu + 1 velké balení piškot
Na zdobení:
- čerstvé ostružiny
- rozpuštěná čokoláda
Jak budeme postupovat:
1. Těsto: Do mísy rozklepněte vejce a přisypejte moučkový cukr – šlehejte do hladké směsi, pak přilijte olej a nasypejte mouku. Pokračujte ve šlehání do hladkého těsta.
2. Výsledně těsto nalijte na plech vyložený pergamenem, pěkně rozetřete a uhlaďte.
3. Pečte v předehřáté troubě 10-15 minut při 180 °C dozlatova a po upečení nechte chvíli vychladnout.
4. Vanilkový krém se zakysanou smetanou: Do hrnce si nalijte mléko, nasypejte cukr a přisypejte vanilkové pudinky – promíchejte a vařte na mírném ohni do zhoustnutí. Po uvaření nechte krém vychladnout na pokojovou teplotu a pak do něho přimíchejte zakysanou smetanu – vyšlehejte do nadýchaného krému.
4. Ostružinová náplň: Do malého hrnce vložte čerstvé ostružiny, které zalijte vodou a postupně dochuťte cukrem – promíchejte a vařte na mírném ohni do změknutí. Po uvaření náplň rozmixujte ručním mixérem na jemné pyré.
5. Získanou náplní potřete upečené vychladlé těsto a potom naneste a pěkně rozetřete 1/2 vanilkového krému.
6. Nakonec na 1/2 rozetřeného krému pokládejte pěkně vedle sebe namáčené piškoty v džemu a pokryjte druhou 1/2 vanilkového krému.
7. Na závěr naaranžujte čerstvé ostružiny, pokapejte rozpuštěnou čokoládou a uložte na 2-3 hodiny do lednice na ztuhnutí (podle potřeby).
Nebeskou Máňu s lesním ovocem a vanilkovým krémem ze zakysané smetany podávejte láskou, velkou chutí a potěšením.
Přátelé, přejeme Vám dobrou chuť!