Připravte se na gastronomický zážitek s naší pečenou vepřovou krkovicí v houbově-smetanové omáčce. Tento skvělý tip na jídlo kombinuje šťavnaté, pomalu pečené maso s bohatou a krémovou houbovou omáčkou, která každému soustu dodává neodolatelnou chuť. Ideální volba pro nedělní oběd s rodinou nebo jako působivé hlavní jídlo při večerním setkání s přáteli.
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Pečená vepřová krkovice v houbově-smetanové omáčce
Co budeme potřebovat:
- 600 g vepřového masa (krkovice, karé, stehno)
- 30 g sušených hub
- 200 ml smetany ke šlehání
- 2 cibule
- 4 stroužky česneku
- 1/2 ČL kmínu
- sůl
- mletý černý pepř
- 1 l vody
Jak budeme postupovat:
1. Na začátku oloupeme cibuli a nakrájíme na větší kostky. Česnek nakrájíme na menší plátky. Nakrájenou zeleninu vložíme na dno zapékací formy.
2. Přidáme čerstvé nebo předem namočené a následně usušené houby.
3. Poté přidáme plátky vepřové krkovice.
4. Posypeme kmínem, osolíme a dochutíme černým pepřem. Přilijeme vodu z namočených hub.
5. Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 °C a pečeme asi 60 minut.
6. Poté přidáme smetanu a pečeme ještě 30 minut, aby zhoustla omáčka.
7. Po vybrání z trouby necháme vychladnout a servírujeme s knedlíkem.
Hotovo! Dobrou chuť!