Vyzkoušejte tento luxusní recept na rošťáky s hranolkama

Připravte si tradiční český pokrm známý jako rošťáci, který nabízí vynikající způsob, jak proměnit běžné plátky masa v neobyčejně chutné jídlo. Tento recept využívá jedinečnou marinádu založenou na kombinaci hořčice, sojové omáčky a dalších chutí, které maso nejen ochutí, ale i změkčí. Dlouhé marinování zaručuje, že maso bude neuvěřitelně šťavnaté a měkké. Ideální k víkendovému obědu nebo jako speciální večeře během týdne.

Zdroj: Petra Hulanová

Ingredience

  • 2 vejce
  • 2 lžíce solamylu (bramborový škrob)
  • 2 lžíce obyčejné hořčice
  • 2 lžičky Maggi omáčky
  • 2 lžičky sojové omáčky
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • Plátky masa (např. vepřové kotlety nebo kuřecí prsní řízky)

Postup

1) Ve středně velké míse rozmíchejte vejce, solamyl, hořčici, Maggi omáčku, sojovou omáčku, sůl a pepř. Vidličkou vytvořte hladké těstíčko.

2) Maso nakrájejte na plátky a každý z nich ponořte do připravené marinády.

3) Plátky masa skládejte do misky a zbytkem marinády zalijte.

4) Misku přikryjte a nechte maso v chladničce marinovat minimálně 24 hodin. Pro ještě lepší výsledek nechte maso marinovat 48 hodin.

5) Po marinování maso osmažte na oleji nebo sádle na pánvi dozlatova.

Čertovské řízky v jemně pikantní marinádě: Úžasně chutné maso

Závěr

Rošťáci jsou skvělou volbou pro každého, kdo hledá bohatý a šťavnatý masový pokrm. Díky dlouhému marinování v hořčičné směsi získáte maso, které je nejen chutné, ale i překvapivě měkké a šťavnaté. Podávejte s bramborem nebo čerstvým pečivem pro dokonalé gastronomické potěšení.