Asijská masová směs dle babičky s bramboráky

Připravte si tradiční asijskou masovou směs dle babiččina receptu s moderním twistem, podávanou s křupavými bramboráky. Tento jednoduchý, avšak bohatý pokrm je ideální pro večeři pro dva a nabízí skvělou kombinaci chutí a textur.

Zdroj: Petr Konečný

Ingredience

  • 500 g kuřecího nebo krůtího masa
  • Asijská zeleninová směs (dostupná v Lidlu)
  • 4 střední cibule
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky mletého pepře
  • 2 lžičky sladké papriky
  • 3 lžíce Maggi
  • 3 lžíce Worcestershire omáčky
  • 3 lžíce sojové omáčky
  • 3 lžíce oleje
  • 3 lžíce solamylu
  • Bramboráky (podle vlastního receptu) nebo rýže pro podávání

Postup

1) Cibule nakrájejte na kroužky. V míse smíchejte cibuli s olejem, solí, pepřem, sladkou paprikou, Maggi, Worcestershire omáčkou, sojovou omáčkou a solamylem.

2) Maso nakrájejte na nudličky a smíchejte s marinovanou cibulí a kořením. Směs nechte marinovat v lednici 24 hodin.

3) Na pánvi na mírném ohni vařte marinovanou směs masa, dokud maso není plně uvařené.

4) Přidejte asijskou zeleninovou směs a promíchejte. Vařte, dokud zelenina není ohřátá.

5) Podávejte s bramboráky nebo dle chuti s rýží.

Recept na strouhané brambory se šunkou a sýrem musíte zkusit: Lepší než hranolky

Závěr

Asijská masová směs dle babičky, servírovaná s bramboráky, je skvělou volbou pro každého, kdo hledá jednoduché, ale výrazné jídlo. Tento recept kombinuje tradiční asijské chutě s českou klasikou, což z něj dělá nezapomenutelnou večeři.