Vyzkoušejte tento recept na pikantní kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce, který si rychle zamilujete. Toto jídlo kombinuje osvěžující chutě a textury, které jsou skvělé pro jakoukoliv příležitost. Servírujte s jasmínovou rýží pro dokonalý gastronomický zážitek.
Ingredience
- Kuřecí maso
- Citronová šťáva
- Sojová omáčka
- Chilli
- Škrob
- Olej
- Červená paprika
- Bílé hlávkové zelí
- Pórek
- Mrkev
- Česnek
- Zázvor
- Ustřicová omáčka
- Med
- Rýžové víno
- Sezamový olej
- Jasmínová rýže
Postup
1) Kuřecí maso nakrájejte na kousky a naložte v citronové šťávě, sojové omáčce a chilli.
2) Maso obalte ve škrobu a na pánvi ve výhřevném oleji zprudka osmažte. Poté maso vyjměte a nechte odstát.
3) Na téže pánvi slijte většinu oleje a zarestujte nakrájenou zeleninu (papriku, bílé zelí, pórek, mrkev, česnek a zázvor).
4) Přidejte směs sojové a ústřicové omáčky, medu, citronové šťávy, rýžového vína a sezamového oleje. Vařte krátce, jen aby se ingredience propojily.
5) Zahustěte lžičkou škrobu rozpuštěnou ve troše vody a přidejte osmažené kuřecí maso.
6) Podávejte s vařenou jasmínovou rýží.
Moravské zelňáky na plechu: Starý recept ze zelí, lepší jak bramboráky
Závěr
Tento recept na pikantní kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce s jasmínovou rýží je skvělým způsobem, jak přinést chuť Asie přímo na váš stůl. Je to rychlé, jednoduché a nádherně vyvážené jídlo, které si zamilujete na první ochutnání.