Luxusní pikantní kuřecí kousky ve sladkokysele omáčce se zeleninou a jasmínovou rýží

Vyzkoušejte tento recept na pikantní kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce, který si rychle zamilujete. Toto jídlo kombinuje osvěžující chutě a textury, které jsou skvělé pro jakoukoliv příležitost. Servírujte s jasmínovou rýží pro dokonalý gastronomický zážitek.

Zdroj: Tomáš Tommy Krejčík

Ingredience

  • Kuřecí maso
  • Citronová šťáva
  • Sojová omáčka
  • Chilli
  • Škrob
  • Olej
  • Červená paprika
  • Bílé hlávkové zelí
  • Pórek
  • Mrkev
  • Česnek
  • Zázvor
  • Ustřicová omáčka
  • Med
  • Rýžové víno
  • Sezamový olej
  • Jasmínová rýže

Postup

1) Kuřecí maso nakrájejte na kousky a naložte v citronové šťávě, sojové omáčce a chilli.

2) Maso obalte ve škrobu a na pánvi ve výhřevném oleji zprudka osmažte. Poté maso vyjměte a nechte odstát.

3) Na téže pánvi slijte většinu oleje a zarestujte nakrájenou zeleninu (papriku, bílé zelí, pórek, mrkev, česnek a zázvor).

4) Přidejte směs sojové a ústřicové omáčky, medu, citronové šťávy, rýžového vína a sezamového oleje. Vařte krátce, jen aby se ingredience propojily.

5) Zahustěte lžičkou škrobu rozpuštěnou ve troše vody a přidejte osmažené kuřecí maso.

6) Podávejte s vařenou jasmínovou rýží.

Moravské zelňáky na plechu: Starý recept ze zelí, lepší jak bramboráky

Závěr

Tento recept na pikantní kuřecí kousky ve sladkokyselé omáčce s jasmínovou rýží je skvělým způsobem, jak přinést chuť Asie přímo na váš stůl. Je to rychlé, jednoduché a nádherně vyvážené jídlo, které si zamilujete na první ochutnání.