Připravte si nadýchané listové taštičky plněné jablky

Nadýchané listové taštičky plněné jablky jsou lahodným a esteticky příjemným dezertem, který v sobě spojuje křehkost listového těsta s jemností jablkové náplně. Tento recept je ideální pro odpolední čajové dýchánky či jako rychlý dezert pro návštěvy. Díky jednoduché přípravě si na nich pochutná každý.

Zdroj: kochkino

Ingredience

  • Jablka: 4 ks
  • Máslo: 1 lžíce
  • Cukr: 2 lžíce
  • Citron: 1 ks (šťáva a čerstvá citronová kůra z 1/2 citronu)
  • Listové těsto: 1 balení
  • Skořice: 1 špetka
  • Jablečná šťáva: 250 ml
  • Vejce: 1 ks
  • Kukuřičný škrob: 2 lžíce

Postup

1) Příprava jablkové směsi: Jablka oloupejte, nastrouhejte a v hrnci smíchejte s cukrem, skořicí, citronovou kůrou a šťávou z citronu. Přidejte jablečnou šťávu (nechajte si trochu šťávy na stranu) a vařte, dokud jablka nezměknou. Přidejte rozpuštěné máslo.

2) Zahušťování: Smíchejte zbylou jablečnou šťávu s kukuřičným škrobem a směs přidejte do hrnce. Vařte, dokud směs nezhoustne. Poté přendejte do mísy a nechte vychladit pod potravinovou fólií.

3) Příprava taštiček: Listové těsto rozdělte na 8 částí. Udělejte v každé části na jednom konci malé otvory pro páru. Vejce rozšlehejte a pomocí něj potřete okraje těsta.

4) Skládání taštiček: Na polovinu bez dírek nanesete jablečnou směs, přeložte těsto, okraje zatlačte a utěsněte.

5) Pečení: Taštičky umístěte na plech s pečícím papírem a pečte 20 minut při 180 °C, dokud nejsou zlatavé.

6) Finální úprava: Po upečení taštičky nechte vychladnout a před podáváním posypte moučkovým cukrem.

Závěr

Tyto nadýchané listové taštičky jsou skvělým způsobem, jak využít sezónní ovoce a připravit atraktivní a chutný dezert, který zvládne připravit každý.