Slaný zelný koláč s bramborami a sýrem je symbolem chutí a úspory, přinášející štěstí každému jídlu. Připravte se na cestu do světa jednoduchosti a chuťového bohatství, kde ekonomická stránka neznamená kompromis ve výsledné kvalitě. To vše ve formě jednoho z nejchutnějších koláčů, které jste kdy ochutnali. Připraveni na skvělý oběd? Pojďme do toho!
Pokud i vy máte svůj oblíbený recept, rozhodně nám o něm napište do naší facebookové skupiny Prima kuchařka a navštivte také skupinu Prima Inspirace, kde najdete každý den spoustu skvělých receptů.Slaný zelný koláč s bramborami a sýrem
Co budeme potřebovat:
- 500 g hlávkového zelí (1 malá hlávka)
- 2 brambory
- 2 mrkve
- 1 pór
- 2 papriky
- petrželovou nať
- 100 g sýra (cheddar)
- 4 vejce
- 1 lžičku černého pepře
- 1 balení prášku do pečiva
- 40 ml olivového oleje (4 lžíce)
- 40 ml mléka (4 lžíce)
- 120 g bílé nebo celozrnné mouky (4 lžíce)
- volitelně: sezamová semínka
Jak budeme postupovat:
1. Na hrubém struhadle nastrouháme oloupané brambory a mrkev. Pórek nakrájíme na kolečka a zelí na malé kousky. Všechny tři suroviny vložíme do velké mísy.
2. Přidáme nakrájenou papriku a petrželovou nať a promícháme.
3. V samostatné misce vyšleháme vajíčka.
4. Přidáme černý pepř, prášek do pečiva, olej, mléko a dobře promícháme. Přidáme mouku a vypracujeme hladké těsto, které vylejeme na zeleninu.
5. Zeleninovou směs nandáme na plech vyložený pečícím papírem.
6. Troubu předehřejeme na 180 °C a pečeme asi 25 minut.
7. Posypeme nastrouhaným sýrem a sezamem.
8. Dáme zapéct ještě na 15 minut a máme hotovo!
Dobrou chuť!