Koupelna září čistotou i bez námahy: Připravte si tento domácí čistící prostředek a špína se bude rozpouštět před očima

Udržet koupelnu čistou a svěží může být náročný úkol, zejména když se snažíme vyhnout agresivním chemikáliím, které mohou škodit našemu zdraví i životnímu prostředí. Naštěstí existuje řada domácích receptů, které jsou nejen efektivní, ale také šetrné k naší planetě. Dnes se podíváme na jednoduchý, ale účinný domácí čistící prostředek, díky kterému vaše koupelna zazáří čistotou bez zbytečné námahy.

Zdroj: Diversas Receitas da Deia

Co budete potřebovat

  • 300 ml vody
  • 100 g prášku na praní
  • Láhev s rozprašovačem
  • 2 polévkové lžíce (PL) sody bikarbony
  • 200 ml bělidla
  • 200 ml jablečného octa

Tato kombinace ingrediencí využívá sílu běžně dostupných domácích produktů k efektivnímu odstranění špíny, vodního kamene a bakterií z vaší koupelny.

Postup přípravy

1) Smíchání Ingrediencí: Do většího lavoru nalijte vodu, přidejte prášek na praní, sodu bikarbonu, bělidlo a ocet. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne jednolitá směs.

2) Přelití do Rozprašovače: Hotový roztok si přelijte do láhve s rozprašovačem. Tento krok usnadní aplikaci čistícího prostředku na znečištěné plochy ve vaší koupelně.

3) Aplikace: Nastříkejte připravený roztok na celou znečištěnou plochu v koupelně. Nezapomeňte na dlaždice, umyvadlo, sprchový kout i toaletu. Nechte působit přibližně 2 hodiny, aby prostředek mohl efektivně rozpustit veškerou špínu a bakterie.

4) Čištění: Po uplynutí dvou hodin si vezměte houbu a začněte omyvat ošetřené plochy. Většina nečistot by měla jít dolů velmi snadno, aniž byste museli intenzivně drhnout.

5) Oplachování: Nakonec opláchněte ošetřené plochy čistou vodou. Vaše koupelna by nyní měla být blyštivě čistá a svěží.

Rozvoňte svůj domov a zbavte se hmyzu i bez předražených osvěžovačů vzduchu: Domácí osvěžovač si připravíte jednoduše a bez zbytečných nákladů!

Proč tento recept funguje

  • Prášek na praní nabízí vynikající čistící schopnosti, zatímco soda bikarbona působí jako mírný abrazivo, které pomáhá odstranit usazeniny bez poškození povrchů.
  • Bělidlo je známé svými dezinfekčními vlastnostmi, což zajišťuje odstranění bakterií a virů.
  • Jablečný ocet díky své kyselosti pomáhá rozpustit vodní kámen a zanechává za sebou čistý a lesklý povrch.

Vyzkoušejte tento domácí čistící prostředek a užívejte si pocitu čistoty a svěžesti ve vaší koupelně. S tímto receptem se můžete snadno zbavit špíny a bakterií, aniž byste museli sahat po drahých a potenciálně škodlivých chemikáliích.