Česnekovo-sýrová pomazánka s cibulovou natí je lahodná variace na tradiční pomazánky, která přináší výraznou chuť a aroma. Spojuje v sobě krémovou texturu s pikantním česnekem a jemným sýrem eidam, zatímco cibulová nať dodává čerstvý nádech. Tato pomazánka je ideální na čerstvé pečivo, křupavé toastové chlebíčky nebo jako dip pro zeleninové tyčinky.
Ingredience
- 1 pomazánkové máslo
- 4 lžíce majonézy
- 2 lžíce tatarské omáčky
- 10 stroužků česneku, rozmačkaných
- Sůl a pepř dle chuti
- 250 g eidamu, nastrouhaného najemno
- Cibulová nať, nakrájená
Postup přípravy
1) Pomazánkové máslo nechte při pokojové teplotě změknout, aby se s ostatními ingrediencemi snadněji míchalo.
2) V míse dobře promíchejte změklé pomazánkové máslo s majonézou a tatarskou omáčkou, dokud nevznikne hladká směs.
3) Přidejte rozmačkaný česnek do směsi a důkladně promíchejte.
4) Do směsi postupně zašlehejte nastrouhaný eidam. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.
5) Nakrájenou cibulovou nať vmíchejte do pomazánky na závěr, aby si zachovala svou čerstvost a křupavost.
6) Pomazánku přikryjte a nechte v chladničce alespoň 1 hodinu odpočinout, aby se chutě propojily.
Vyzkoušejte také:
- Vynikající mrkvová pomazánka s vejcem
- Bůčková pomazánka s kusem uzeného masa
- Rychlá pomazánka z moravanky, kterou si zamilujete
Závěr
Tato česnekovo-sýrová pomazánka s cibulovou nať je dokonalým doplněním každého stolu, ať už pro rodinnou snídani, večerní svačinu nebo jako součást pohoštění pro návštěvy. Její bohatá chuť a snadná příprava ji rychle učiní oblíbeným receptem v každé domácnosti.