Česnekovo-sýrová pomazánka s cibulovou natí

Česnekovo-sýrová pomazánka s cibulovou natí je lahodná variace na tradiční pomazánky, která přináší výraznou chuť a aroma. Spojuje v sobě krémovou texturu s pikantním česnekem a jemným sýrem eidam, zatímco cibulová nať dodává čerstvý nádech. Tato pomazánka je ideální na čerstvé pečivo, křupavé toastové chlebíčky nebo jako dip pro zeleninové tyčinky.

Zdroj: Blanka Kozáková

Ingredience

  • 1 pomazánkové máslo
  • 4 lžíce majonézy
  • 2 lžíce tatarské omáčky
  • 10 stroužků česneku, rozmačkaných
  • Sůl a pepř dle chuti
  • 250 g eidamu, nastrouhaného najemno
  • Cibulová nať, nakrájená

Postup přípravy

1) Pomazánkové máslo nechte při pokojové teplotě změknout, aby se s ostatními ingrediencemi snadněji míchalo.

2) V míse dobře promíchejte změklé pomazánkové máslo s majonézou a tatarskou omáčkou, dokud nevznikne hladká směs.

3) Přidejte rozmačkaný česnek do směsi a důkladně promíchejte.

4) Do směsi postupně zašlehejte nastrouhaný eidam. Ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a pepř.

5) Nakrájenou cibulovou nať vmíchejte do pomazánky na závěr, aby si zachovala svou čerstvost a křupavost.

6) Pomazánku přikryjte a nechte v chladničce alespoň 1 hodinu odpočinout, aby se chutě propojily.

Vyzkoušejte také:

Závěr

Tato česnekovo-sýrová pomazánka s cibulovou nať je dokonalým doplněním každého stolu, ať už pro rodinnou snídani, večerní svačinu nebo jako součást pohoštění pro návštěvy. Její bohatá chuť a snadná příprava ji rychle učiní oblíbeným receptem v každé domácnosti.