Velikonoční mrkvová pomazánka se sýrem a vejcem

Velikonoční mrkvová pomazánka se sýrem a vejcem je skvělou volbou pro jarní snídani nebo jako osvěžující občerstvení během svátečních dnů. Tato pomazánka kombinuje sladkost mrkve, bohatost sýra a výživnost vejce, což ji činí nejen chutnou, ale i vyváženou a zdravou volbou. Je ideální na velikonoční brunch nebo jako pestrý doplněk k velikonočnímu pečivu. Příprava je jednoduchá a rychlá, což vám umožní strávit více času s rodinou a přáteli místo dlouhého stání v kuchyni.

Zdroj: istock.com

Ingredience:

  • 1 ks vejce
  • 1 ks cibule
  • 2-3 ks mrkev
  • 1 kelímek pomazánkového másla
  • Sůl podle chuti
  • Majonéza (nebo tatarka, bílý jogurt dle preferencí a potřeby ředit)
  • Eidam sýr (množství podle chuti)
  • 1 špetka mletý černý pepř

Postup přípravy:

1) Vejce uvařte natvrdo, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte nadrobno.

2) Mrkev a sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Cibuli také nakrájejte na velmi malé kousky.

3) Ve větší míse smíchejte nadrobno nakrájené vejce, nastrouhanou mrkev, sýr, nakrájenou cibuli a pomazánkové máslo. Důkladně promíchejte.

4) Pomazánku ochutnejte a podle potřeby přidejte sůl a černý pepř. Pokud je pomazánka příliš hustá, řiďte ji lžící majonézy, tatarky nebo bílého jogurtu, aby měla příjemnou konzistenci.

5) Mrkvovou pomazánku se sýrem a vejcem můžete podávat na jednohubkách, kouscích chleba nebo jako pomazánku na veku.

Vyzkoušejte také:

Závěr:

Velikonoční mrkvová pomazánka se sýrem a vejcem je vynikající volbou pro každého, kdo hledá jednoduchý, ale chutný a zdravý recept na sváteční stůl. Tato pomazánka nejen obohatí vaše velikonoční stolování o výživnou a chutnou variantu, ale také přinese jarní barvy na váš stůl. Experimentujte s množstvím jednotlivých ingrediencí a najděte tu pravou chuť, která nejlépe vyhovuje vašim preferencím.

Klíčová slova: velikonoční mrkvová pomazánka, pomazánka se sýrem a vejcem, jarní recepty, velikonoční brunch, zdravá pomazánka, jednoduché velikonoční recepty, pomazánka na chleba, velikonoční občerstvení